Antena Meniu Search
x

Video Lunetista Olena, "femeia fatală" din Ucraina gata să-l înfrunte pe Putin: "Ridici arma împotriva țării mele, aia e, ești o țintă"

Lunetista ucraineană Olena Bilozerska, o adevărată "femeie fatală", are nu mai puțin 10 victime la activ în tranșeele din Donbas. Și nicio urmă de regret: "Când inamicul se târăște spre tranșeele mele, să mă omoare, crezi că se gândește dacă am soț, părinți sau copii? Clar nu. Și eu nu mă deranjez cu astfel de lucruri stupide. Astea sunt pentru cărți și filme. În viața reală, cine gândește așa este ca și mort", a declarat ea, pentru Daily Mail.

de Redactia Observator

la 01.05.2022, 15:55

lunetista din Ucraina Olena Bilozerska
Câți separatiști a împușcat Olena, lunetista din Ucraina considerată femeia fatală: "Ridici arma împotriva țării mele, aia e, ești o țintă" - Daily Mail

Olena Bilozerska, în vârstă de 42 de ani, s-a restras între timp de pe linia frontului din Donbas pentru a se înrola în Marina ucraineană, dar este dispusă să revină în descurs de câteva ore în tranșee, în cazul unei invazii rusești. Experiența o recomandă. Într-o singură noapte a împușcat trei separatiști, dintre care doi "cargo 200", un fost termen militar sovietic pus pe sicriele morților, iar unul "cargo 300, însemnând rănit.

Femeia lunetistă din Ucraina, veterană în tranșee

Împușcăturile din acele minute sângeroase din 2017 au fost înregistrate de o cameră cu termoviziune. Pe imagini se poate observa cum doi bărbați se târăsc din tranșee, chiar de ziua Independenței Ucrainei. "Cazacii ăștia probabil au crezut că stăm beți în tranșee și sărbătorim. Am simțit că ceva interesant se va întâmpla când au ieșit din tranșeele lor și au început să-și dea arme unii altora", a povestit ea. Aproape că nu i-a venit să creadă ce ținte ușoare avea în fața lunetei.

"M-am simțit entuziasmată, pentru că o unitate de șase oameni au ieșit din tranșee pentru doi dintre noi, nu se întâmplă în fiecare zi. Tristețea morală legată de "uciderea unui om" a fost inventată de persoane departe de război. Un inamic înarmat nu e o persoană, e o țintă. Ridici arma împotriva țării mele, aia e, ești o țintă. Dacă nu îl dobori în timp util, ar putea să te ucidă pe tine sau pe camarazii tăi. Dacă nu trag la timp și se ascunde, atunci mă simt suparată pe mine pentru că am ratat șansa. Iar dacă ținta este lovită, simt plăcerea lucrului bine făcut", a mărturisit ea.

Pe acelaşi subiect

"Femeia fatală" nu are niciun regret pentru cei pe care i-a împușcat

"Când inamicul se târăște spre tranșeele mele, să mă omoare, crezi că se gândește dacă am soț, părinți sau copii? Clar nu. Și eu nu mă deranjez cu astfel de lucruri stupide. Astea sunt pentru cărți și filme. În viața reală, cine gândește așa este ca și mort", a fost de părere lunetista.

Femeia, care este din Kiev, e ca un fel de vedetă în Ucraina și chiar a scris o carte, "Jurnalul unui soldat ilegal", referindu-se la primii ei ai de luptă, în care voluntari ca ea nu avea voie, legal, să lupte în prima linie - o lege care a fost schimbată în 2016.

Olena nu crede că Vladimir Putin va ordona o invazie, ci că acționează la intimidare, dar recunoaște că încă se antrenează cu "Halia", așa cum a botezat pușca Zbroyar Z-10. "O armă trăiește, are un suflet. E o poveste în Ucraina despre alintata Halia, motiv pentru care am afles numele - e mereu curățată și ajustată. Dar face ceea ce îi cer, iar dacă rușii decid să vină, le voi face cunoștință cu plăcere cu Halia", a mai spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Lunetista Olena, "femeia fatală" din Ucraina gata să-l înfrunte pe Putin: "Ridici arma împotriva țării mele, aia e, ești o țintă"