Antena Meniu Search
x

Video Lupte dure pe străzile orașelor din Fâșia Gaza. Armata israeliană anunță că a lovit 250 de ţinte teroriste în ultimele 24 de ore

Războiul dintre Israel și Hamas a intrat într-o nouă etapă. Tancurile au pătruns adânc şi în sudul Fâşiei Gaza, în al doilea oraş ca mărime din enclavă. Mii de civili au fugit îngroziţi din calea blindatelor. Armata de la Tel Aviv a anunţat că a lovit 250 de ţinte teroriste în ultimele 24 de ore. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 21:15

Vezi și

În timp ce Israel continuă asaltul în Gaza, numărul morţilor din enclavă se apropie de 18.000, conform Autorităţii Palestiniene. Iar Tel Avivul va primi ajutoare pentru duce ofensiva mai departe. Statele Unite vor trimite 14 mii de obuze pentru tancuri, în valoare de peste 100 de milioane de dolari. Pe de altă parte, premierul Israelului a vorbit cu Putin aproape o oră la telefon şi a criticat colaborarea periculoasă dintre Rusia şi Iran. 

Civilii din enclavă sunt sfătuiţi insistent să părăsească de urgență zona și să se refugieze în Al-Muwasi, o fâșie de pământ cu puține facilități, de la malul Mediteranei. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a transmis un avertisment dur. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Războiul continuă cu mai multă forță, cu mai multă intensitate, în nordul Fâșiei Gaza, în sud, ca să ne atingem toată obiectivele. Eliminarea Hamas, salvarea ostaticilor și promisiunea că Gaza nu o să mai fie un pericol pentru Israel."

Între timp, familiile israelienilor răpiţi de Hamas cer eliberarea lor imediată. Tel Aviv a fost împânzit aseară de familiile captivilor. Cu pozele lor mână, rudele revoltate au acuzat guvernul că nu depune destule eforturi pentru a salva ostaticii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Lupte dure pe străzile orașelor din Fâșia Gaza. Armata israeliană anunță că a lovit 250 de ţinte teroriste în ultimele 24 de ore