Antena Meniu Search
x

Video Luptele crâncene din Bahmut, aproape de final. Ruşii aproape că au înconjurat oraşul şi se dau lupte grele în punctele-cheie

Lupta pentru Bahmut pare să se apropie de final. Ucrainenii au aruncat în aer două poduri esenţiale pentru aprovizionarea trupelor din zonă. Ruşii aproape că au înconjurat oraşul şi se dau lupte grele în punctele-cheie. Pierderile de vieţi omeneşti sunt enorme, de ambele părţi. Comandantul forţelor NATO în Europa a estimat că, de la începutul războiului, peste 200.000 de soldați ruși și peste 1.800 de ofițeri au fost uciși sau răniți.

de Redactia Observator

la 04.03.2023, 20:33

Vezi și

Armata rusă şi mercenarii Wagner au avansat în suburbiile de nord ale orașului, care încă se află sub controlul Kievului. "Ei speră că vor cuceri oraşul fără mari pierderi, dar au pierdut foarte mulţi oameni. Este inevitabilă o catastrofă pentru grupul Wagner şi pentru armata rusă", a declarat un comandant ucrainean. În timp ce se dau bătălii pe viaţă şi pe moarte, cei aproximativ 5.000 de localnici abia reuşesc să supravieţuiască de la o zi la alta.  

Ministrul Apărării de la Moscova a vizitat trupele ruseşti de pe frontul din Ucraina

Washingtonul, cel mai important aliat al Ucrainei, a anunţat un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari. Tancurile promise de aliaţii occidentali sunt puţine şi ajung greu pe câmpul de luptă, dar acest lucru s-ar putea schimba în curând. Grupul german de armament Rheinmetall negociază cu guvernul de la Kiev construirea unei fabrici de tancuri chiar pe teritoriul ucrainean, potrivit Der Spiegel. În paralel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski face presiuni pentru înfiinţarea unui tribunal special unde să se judece crimele Rusiei în Ucraina. Ideea unei astfel de instanţe este susţinută şi de Uniunea Europeană.

"Ţinem minte numeroasele abuzuri şi violuri ale adulţilor şi copiilor, care au schimbat pentru totdeauna viziunea lumii legată de ceea ce este Rusia. Ţinem minte că, după ce fug de pe pământul ucrainean, în urma ocupanţilor rămân camere de tortură şi morminte", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. "Putin trebuie să fie tras la răspundere. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă ca să-i aducem pe agresori în faţa justiţiei", a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Între timp, ministrul Apărării de la Moscova a vizitat trupele ruseşti de pe frontul din Ucraina. Serghei Şoigu le-a înmânat medalii de onoare soldaţilor.

"Încă e mult de muncă în faţă. Sper că veţi continua să vă serviţi în continuare ţara cu credinţă. Noroc şi succes şi să vă întoarceţi acasă în viaţă", a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. În Rusia, o substaţie a conductei de petrol Transneft-Drujba din regiunea Belgorod a fost atacată de o dronă echipată cu explozibili. Potrivit canalelor ruse de ştiri independente, drona a lovit un rezervor gol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Luptele crâncene din Bahmut, aproape de final. Ruşii aproape că au înconjurat oraşul şi se dau lupte grele în punctele-cheie