Antena Meniu Search
x

Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat

Ocupaţie, anexare abuzivă, aceste cuvinte sunt folosite tot mai des în discuţiile despre criza din estul ucrainei. NATO a cerut Rusiei să îşi retragă imediat trupele de pe teritoriul ucrainean. Încă o dată, Moscova a negat că a mobilizat trupe în Ucraina

Vezi și

Ocupaţie, anexare abuzivă, aceste cuvinte sunt folosite tot mai des în discuţiile despre criza din estul Ucrainei. NATO a cerut Rusiei să îşi retragă imediat trupele de pe teritoriul ucrainean. Încă o dată, Moscova a negat că a mobilizat trupe în Ucraina

Între timp, în estul Ucrainei explodează tot mai multe obuze.  În ultimele zile luptele din estul Ucrainei s-a intensificat. Doar în ultimele 24 de ore cinci oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi.

Au fost violenţe şi în Harkiv, unde membrii partidelor naţionaliste ucrainene Sectorul de Dreapta şi al Libertăţii au manifestat în faţa birourilor administraţiei aflate sub conducerea rebelilor.

În acest context, John Kerry, secretarul american de Stat, i-a acuzat pe rebelii proruşi că încearcă o anexare flagrantă a estului Ucrainei, după ce aceştia şi-ar fi extins zona de ocupaţie cu aproximativ 1.300 de kilometri pătraţi.

Mai mult decât atât, comandantul forţelor armate americane din Europa a acuzat Moscova că a dublat ajutorul militar acordat separatiştilor în ultimele luni.

Planul de pace, propus săptămâna trecută de preşedintele Putin, a fost dur criticat de ambasadorul american la ONU.

Preşedintele Ucrainei a acuzat că peste 9000 de militari ruşi se află în estul ţării sale. Tocmai din acest motiv Kievul vrea să îngroaşe rândurile forţelor armate.

Guvernul Ucrainei înaintează Parlamentului legea privind sporirea forţelor armate ale Ucrainei. Vrem ca efectivele forţelor armate să ajungă la un total de 250.000 de angajaţi. Aceasta este o creştere cu 68.000 de angajaţi.

Reuniţi, aseară, la Berlin pentru a găsi o soluţie la criza ucraineană, miniştrii de Externe german, francez, rus şi ucrainean au făcut apel la încetarea ostilităţilor şi au anunţat că, în cele trei ore de negocieri, au reuşit să ajungă la un consens privind linia de contact, fără a furniza alte detalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat