Antena Meniu Search
x

Luptele nu s-au încheiat. Donețk, butoi cu pulbere!

Ucraina are un nou preşedinte, ales democratic, dar nu şi-a găsit încă liniştea. În estul ţării au reizbucnit luptele între separatiştii proruşi şi militarii ucrainieni. Trei oameni au murit după ce armata ucraineană a încercat să ocupe aeroportul din Doneţk.

Vezi și

Ucraina are un nou preşedinte, ales democratic, dar nu şi-a găsit încă liniştea. În estul ţării au reizbucnit luptele între separatiştii proruşi şi militarii ucrainieni. Trei oameni au murit după ce armata ucraineană a încercat să ocupe aeroportul din Doneţk 

Forţele aeriene ucrainene s-au luptat ore în şir cu rebelii pentru a relua controlul aeroportului din Doneţk.

Conducerea autoproclamată a regiunii Doneţk pretinde că a câştigat lupta, însă numeroşi jurnalişti şi oameni de rând susţin pe reţelele de socializare că în zona aeroportului încă se aud explozii, semn că bătălia nu a luat sfârşit.

Lupte grele s-au dus şi în oraşul Sloviansk, unde cel puţin trei oameni au murit în urma atacurilor aeriene ale forţelor de la Kiev.

Liderul autoproclamat al regiunii Doneţk a cerut ajutorul preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru a evita producerea unei catastrofe în zonă.

Tot pentru pace pledează şi noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, miliardarul proocidental, ales în urma alegerilor de duminică.

Primele măsuri pe care le va lua echipa noastră, încă de la începutul mandatului, vor fi concentrate pe oprirea războiului, a haosului şi a neliniştii şi pe aducerea păcii pe pământul ucrainean, în toată Ucraina.

Observatorii OSCE spun că scrutinul din Ucraina s-a desfăşurat conform normelor democratice

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Luptele nu s-au încheiat. Donețk, butoi cu pulbere!