Antena Meniu Search
x

Video ”Măcar atât putem face!” Hotelierilor din Thassos li s-au alăturat cei din Halkidiki, Pieria şi Samothraki cu vacanțe gratuite pentru pompierii români

Acum luptă cu incendiul. Anul viitor, pleacă în concediu gratuit. Este promisiunea grecilor pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Evia. Sunt deja câteva zile de când salvatorii de la noi luptă să stăvilească flăcările care au distrus sute de mii de hectare în Grecia.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 21:07

Vezi și

Peste o sută de salvatori români încă luptă cu focul care a acaparat insula Evia. De astăzi, le-au venit în ajutor şi 25 de pompieri din Republica Moldova. Din cauza temperaturilor de peste 40 de grade, lucrează în ture de câte şase ore pentru a putea face faţă arşiţei.

Florin Pop, colonel, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă: ”Vom forma o echipă mai mare, vom mări aria de acţiune şi sperăm să lichidăm incendiile cât mai repede acolo unde acţionăm şi dacă se va da o nouă misiune, vom merge împreună”.

Cu chipurile pline de funingine, obosiţi, dar determinaţi, 108 de pompieri români urmăresc indicaţiile comandanţilor. Nu se dau înlături şi au o singură misiune: să pună capăt infernului care a ras mai bine de jumătate de milion de hectare. 

Păduri, localităţi, case, flăcările au distrus tot în cale. Efortul lor nu a trecut neobservat. Grecii s-au folosit de orice ocazie să laude intervenţiile românilor. Localnici: ”Au venit aici cu autospeciala după ce au alimentat. Apoi o altă maşină se întoarce”.

Pe acelaşi subiect

Elenii au anunţat deja că îi vor răsplăti pe românii care luptă cu flăcările.

Vacanțe gratuite în Thassos, Halkidiki sau Samothraki pentru pompierii români

Georgios Stafylakis, reprezentantul turismului grec in România: ”Apreciem enorm ajutorul din partea prietenilor noştri apropiaţi, românii. Am primit o scrisoare din partea primarului din Thassos care oferă pompierilor români vacanţe gratuite, cazare gratuită pentru anul viitor. Dar am primit mesaje şi din alte zone precum Halkidiki, Pieria şi Samothraki şi din multe alte locuri din Grecia. Măcar atât putem face! Mulţumim din suflet!”

Şi hotelierii din Halkidiki au venit cu astfel de promisiuni. Însă până la vacanţă, îi aşteaptă un drum anevoios. Peste 600 de incendii au izbucnit în numai opt zile. Doar ieri, alte 21 de sate din Olympia au fost evacuate, iar în Peloponez flăcările ameninţă acum oraşul Kalamata. 

Premierul Kyriakos Mitsotakis şi-a cerut iertare pentru modul în care sunt gestionate incendiile şi a promis un ajutor în valoare de jumătate de miliard de euro pentru cei afectaţi de focarele din Evia şi Attica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ”Măcar atât putem face!” Hotelierilor din Thassos li s-au alăturat cei din Halkidiki, Pieria şi Samothraki cu vacanțe gratuite pentru pompierii români