Antena Meniu Search
x

Măcel în Burkina Faso. Cadavrele a 28 de oameni împuşcaţi mortal, găsite într-un oraş din ţară

Descoperire macabră, care lasă în urmă mai multe întrebări decât răspunsuri. Cadavrele a 28 de persoane împușcate au fost găsite în orașul Nouna din Burkina Faso. Anchetatorii încearcă acum să afle cine sunt criminalii.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 15:23

Aproape 30 de cadavre, găsite în Burkina Faso. Poliţia caută criminalii
Aproape 30 de cadavre, găsite în Burkina Faso. Poliţia caută criminalii - Profimedia

Corpurile a 28 de persoane care au fost împușcate mortal au fost descoperite în orașul Nouna din nord-vestul țării, au anunțat reprezentanții guvernulului, conform Mediafax. Un grup al societății civile a pus crimele pe seama civililor înarmați care pretind că sunt membri ai unei forțe de voluntari susținute de guvern care luptă împotriva jihadiștilor. Guvernul nu a comentat această afirmație, dar a anunțat că investighează. Totodată, guvernanții au condamnat „violențele inacceptabile" și au făcut apel la calm, în așteptarea rezultatului anchetei.

Burkina Faso, măcinată de violenţă

Incidentul a avut loc în momentul în care guvernul a inițiat „mobilizarea întregului popor pentru lupta împotriva terorismului". Executivul a format Voluntarii pentru Apărarea Patriei (VDP), recrutând civili în acest grup pentru a lupta împotriva militanților islamiști. Violențele au izbucnit în Burkina Faso în urmă cu zece ani și au provocat strămutarea a aproape două milioane de persoane. Armata a preluat puterea în Burkina Faso în ianuarie anul trecut, promițând încetarea atacurilor, dar violențele continuă să facă ravagii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Măcel în Burkina Faso. Cadavrele a 28 de oameni împuşcaţi mortal, găsite într-un oraş din ţară