Antena Meniu Search
x

VIDEO. "Cadavre împrăștiate peste tot". Explozie devastatoare, cu zeci de morţi, la o mină de aur neautorizată din Burkina Faso

Aproximativ 60 de persoane au murit după o explozie la o mină de aur neautorizată dintr-un sat din sud-vestul ţării africane Burkina Faso, spun oficialii locali.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 18:23

- Captură video Twitter Artı TV

Explozia din Burkina Faso, care le-a fost fatală câtorva zeci de persoane, a avut loc într-o piață de lângă mina de aur improvizată. Dinamita depozitată acolo ar fi luat foc, spun martorii tragediei, potrivit BBC.

Explozie devastatoare, cu zeci de morţi şi răniţi

"Erau cadavre împrăștiate peste tot. A fost genul de explozie care smulge copaci și doboară case", a declarat o sursă judiciară pentru Reuters. Zeci de răniți au fost evacuați la cel mai apropiat spital. Potrivit primelor informaţii, neconfirmate oficial, printre victime se numărăr şi femei şi copii.

O anchetă a fost deschisă cu privire la incidentul de luni, după ce procurorul regional a vizitat locul din apropierea orașului Gaoua. O persoană a fost arestată și este reținută pentru audieri, iar mina de aur a fost închisă până la noi ordine, potrivit agenției de presă din Burkina Faso, AIB.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Minele de aur din Burkina Faso, extrem de periculoase

Mulți dintre minerii din zonă sunt persoane strămutate din alte părți ale țării, a declarat liderul local Sansan Urbain Kambou pentru Reuters. Burkina Faso este unul dintre cei mai mari producători de aur ai Africii, cu multe mine conduse de firme internaționale, dar şi cu mine mai mici, la limita legii, slab controlate de autorităţi.

În 2020, țara a produs 54 de tone de aur, față de 45 de tone în 2019, în creștere cu 20%, potrivit ministerului care se ocupă de mine și cariere. Aproximativ un sfert din producția totală provine din mine neautorizate, care asigură locurile de muncă pentru 1,5 milioane de oameni, estimează ministerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » VIDEO. "Cadavre împrăștiate peste tot". Explozie devastatoare, cu zeci de morţi, la o mină de aur neautorizată din Burkina Faso