Antena Meniu Search
x

Video Măcel în Canada: 10 morţi şi 18 răniţi, după ce doi indivizi au înjunghiat oameni pe stradă. Unul dintre agresori a fost găsit mort

Unul dintre fraţii suspectaţi că au ucis zece oameni duminică, în Canada, a fost găsit fără viaţă, a anunţat poliţia canadiană, care încă îl caută pe al doilea suspect, informează AFP şi Reuters. Zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 18 au fost rănite, după unul din cele mai sângeroase atacuri din istoria ţării. Cei doi indivizi au pornit ceea ce autorităţile numesc "vânătoare în masă", au înjunghiat  pe oricine le-a ieşit în cale. Localnicii sunt sfătuiţi să nu iasă din case, să rămână la adăpost şi să nu deschidă uşa necunoscuţilor. 

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 09:00

Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort
Atacul din Canada: Unul dintre suspecţi a fost găsit mort - Profimedia

Potrivit celui mai recent bilanţ, 10 persoane au murit, iar alte 18 persoane au fost rănite în atacul din provincia Saskatchewan, unele fiind în stare gravă. Luni seară, 13 victime erau încă în spital, dintre care patru în stare critică. Poliţiştii cred că unele victime au fost vizate intenţionat de agresori, dar altele au fost atacate la întâmplare.

"Ştim că apelurile inițiale au fost pentru victimele unor înjunghieri. Se pare că unele dintre victime ar fi fost ţinte sigure, iar altele victime colaterale", a declarat Rhonda Blackmore, Comisar adjunct al RCMP Saskatchewan. 

Damien Sanderson ar fi fost ucis chiar de fratele său

Pe acelaşi subiect

Fraţii Damien şi Myles Sanderson sunt suspectaţi că au comis atacul care a devastat comunitatea indigenă din Saskatchewan.

Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort într-o zonă ierboasă din James Smith Cree Nation, posibil ucis chiar de fratele său. Myles Sanderson, 30 de ani, este căutat în continuare de poliţie. Potrivit autorităţilor, acesta este posibil să fie rănit şi să caute un loc în care să primească îngrijiri medicale.

Rhonda Blackmore, reprezentantă a poliţiei regionale, a avertizat populaţia că Myles Sanderson reprezintă un pericol, chiar dacă ar fi rănit. “Myles a comis în trecut mai multe fapte penale. Îl considerăm înarmat şi periculos. Nu vă apropiaţi de el”, a subliniat Blackmore.

Tragedia are loc la doar o lună după ce Papa Francisc s-a întâlnit cu liderii comunităţii indigene să le ceară scuze pentru crimele pe care Biserica Catolică le-a comis timp de 150 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Măcel în Canada: 10 morţi şi 18 răniţi, după ce doi indivizi au înjunghiat oameni pe stradă. Unul dintre agresori a fost găsit mort