Antena Meniu Search
x

Măcel într-un mall din Texas. 8 persoane au murit în urma unui atac armat. Atacatorul a fost ucis

Un nou atac cu arme de foc îngrozeşte opinia publică din Statele Unite. 8 oameni au fost ucişi într-un mall de lângă Dallas, după ce un individ a deschis focul la întâmplare, fără niciun motiv clar. Agresorul a fost în cele din urmă împuşcat mortal de un poliţist. Şapte răniţi au ajuns în spital, iar trei sunt în stare critică. Printre victime se află şi copii. Vă avertizăm că urmează imagini ce pot avea impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 11:15

Vezi și

Împuşcăturile s-au auzit în jurul orei trei şi jumătate după amiază, în centrul comercial, plin de lume. Un individ a coborât din maşină şi, fără să spună un cuvânt, a început să tragă cu arma spre magazine.

Agresorul a continuat să tragă în timp ce mai multe corpuri însângerate zăceau deja la pământ. În zonă se afla şi un poliţist care răspunsese la un apel anterior, fără nicio legătură cu atacul. De îndată ce a auzit focurile de armă, el l-a depistat pe individ şi l-a împuşcat mortal. Apoi a dat alarma la serviciile de urgenţă. În scurt timp, au sosit zeci de echipaje de poliţie care au evacuat mulţimea, în timp ce medicii de pe ambulanţe dădeau îngrijiri răniţilor. Poliţiştii au cercetat atent întregul complex deoarece se credea că mai există încă un agresor, dar apoi această posibilitate a fost exclusă. 

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traumatologie tratau opt dintre victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 şi 61 de ani.

Spitalul nu a precizat în ce stare se aflau victimele

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni sunt acum în stare de şoc, mai ales că mulţi au văzut cu ochii lor corpurile neînsufleţite ale victimelor. Poliţia nu a dat, încă, informaţii asupra făptaşului. Crimele în masă, cu mai mult de patru victime, sunt tot mai frecvente în Statele Unite: anul acesta s-a înregistrat, în medie, câte una pe săptămână. În cele 24 de ore înaintea tragediei din Texas, alte două atacuri cu arme de foc au făcut victime în diferite state federale. În Mississippi a fost ucis un bărbat de 19 ani iar în California, o adolescentă de 17 ani. În ambele cazuri, mai multe persoane au fost rănite. 

În imaginile video din presa locală se văd ofiţeri de poliţie grăbind cumpărătorii să iasă din mall, în timp ce maşini ale poliţiştilor şi salvări erau parcate în apropierea intrărilor. Pe trotuarele din afara mall-ului se vedea sânge şi cearşafuri albe care acopereau ceea ce păreau a fi cadavre. "Oamenii legii sunt la faţa locului la Allen Premium Outlets. O anchetă este în desfăşurare. Vă rugăm să evitaţi zona până la o nouă actualizare", a scris Departamentul de Poliţie din Allen într-o postare pe Twitter.

Atacurile armate în locuri publice au devenit un fenomen obişnuit în Statele Unite, fiind înregistrate cel puţin 198 până acum de la începutul anului, cel mai mare bilanţ înregistrat până în acest moment al anului din 2016, potrivit Arhivei pentru violenţă armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Măcel într-un mall din Texas. 8 persoane au murit în urma unui atac armat. Atacatorul a fost ucis