Antena Meniu Search
x

Video Măcel într-un supermarket din Statele Unite. Un tânăr de 18 ani a deschis focul asupra clienţilor: 11 dintre victime erau afro-americani

Un tânăr de 18 ani a omorât zece oameni şi a rănit alţi trei, după ce a deschis focul într-un supermarket din Statele Unite. Cele mai multe dintre victime erau afro-americani. Întreaga scenă a fost transmisă live pe internet chiar de criminal.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 15.05.2022, 20:55

Vezi și

Masacrul a avut loc la ora locală 14.30, la un supermarket din oraşul Buffalo. În mai puţin de un minut, 13 oameni, dintre care 11 afro-americani, au fost împuşcati. Payton Gendron îşi pregătise atacul în amănunt. Purta echipament tactic, o cască de protecţie şi avea o armă militară pe care a primit-o cadou de la mama lui în urmă cu trei ani. Seria de împuşcături a început din parcarea magazinului, unde patru oameni au căzut sub gloanţe. Individul a intrat apoi în magazin unde a deschis din nou focul.

Cazul e investigat acum ca fiind crimă rasială

Înainte de atac, tânărul postase pe internet un manifest de 180 de pagini în care acuza că populaţia albă din ţările occidentale este înlocuită de imigranţi într-un complot deliberat. Tot acolo recunoştea că este rasist, fascist şi antisemit. A pomenit şi despre admiraţia pentru alţi criminali, pe care i-a folosit ca sursă de inspiraţie. Cele şapte minute de groază au fost transmise live de adolescent pe o platformă extrem de populară în rândul gamerilor. Abia după două minute reprezentanţii platformei au eliminat clipul extrem de explicit. "Faptul că acest act barbar, această execuție a unor ființe umane nevinovate, ar putea fi transmis în direct pe platformele de socializare și nu eliminat într-o secundă, îmi dă de înţeles că există o responsabilitate acolo", a declarat Kathy Hochul, guvernatoarea New York.

Cazul e investigat acum ca fiind crimă rasială. Mai ales că individul îşi desenase pe armă numărul 14, simbol al urii faţă de persoanele de culoare. "Dorinţa mea sinceră este ca acest individ, acest rasist care a comis o crimă motivată de ură asupra unei comunităţi nevinovate, să îşi petrească restul vieţii după gratii", a mai spus Kathy Hochul. Atacul a fost clasificat drept cel mai grav din 2022 din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Măcel într-un supermarket din Statele Unite. Un tânăr de 18 ani a deschis focul asupra clienţilor: 11 dintre victime erau afro-americani