Antena Meniu Search
x

Macron, întâlnire cu supravieţuitorii ATENTATULUI DE LA NISA, din 2016

Ministrul francez de Interne Gérard Collomb a anunţat sâmbătă că Emmanuel Macron va vizita pe 14 iulie Nisa şi se va întâlni în oraş cu familiile victimelor atentatului comis în 2016 pe Promenade des Anglais, relatează AFP, citat de News.ro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

Ministrul francez de Interne Gérard Collomb a anunţat sâmbătă că Emmanuel Macron va vizita pe 14 iulie Nisa şi se va întâlni în oraş cu familiile victimelor atentatului comis în 2016 pe Promenade des Anglais, relatează AFP, citat de News.ro

Preşedintele Republicii va asista la ceremonii comemorative ale acestui atentat revendicat de gruparea Statul Islamic, soldat cu 86 de morţi, a precizat Collomb, însoţit de ministrul Acţiunii şi Conturilor Publice Gérald Darmanin, în cadrul unei întâlniri cu asociaţia victimelor "Promenade des Anges".

Întrebat despre desfiinţarea în noul Guvern a secretariatului de stat însărcinat cu victimele, ministrul de Interne a dat asigurări că ”ministrul Justiţiei va prelua c putere problematica lor”.

”Noi am avut impresia că am fost înţeleşi, acum vom vedea prin fapte”, a declarat Emilie Petitjean, preşedinta acesteii asociaşii.

În cursul unei întâlniri cu cei doi membri ai Guvernului, primarul Nisei Christian Estrosi şi-a exprimat voinţa, în prezent blocată de Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertăţi (Cnil), de a institui o serie de dispozitive de securitate, inclusiv un program de recunoaştere facială şi un buton de alertă în şcoli, în vederea comutării imaginilor camerelor video de supraveghere dintr-o instituţie şcolară către un centru de supervizare urbană, în caz de intruziune.

Cei doi miniştri se aflau sâmbătă dimineaţa în deplasare la Nisa, pentru a susţine pe Caroline Reverso-Meinietti, candidata La République en Marche (REM) în prima circumscripţie din Alpes-Maritimes, care îl înfruntă pe Eric Ciotti (Les Républicains).

Ei s-au dus ulterior la Grasse, la o întâlnire cu alt candidat REM, Dombreval, primarul Vence.

Ministrul de Interne era aşteptat sâmbătă seara la Marsilia, unde îi va susţine pe candidaţii REM în Bouches-du-Rhône, iar Darmanin, colegul său în Guvern, urma să se ducă la Nisa pentru a o susţine pe Marine Brenier, candidata LR în a cincea circumscripţie în Alpes-Maritimes, unde mişcarea En Marche! nu i-a desemnat vreun contracandidat.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Macron, întâlnire cu supravieţuitorii ATENTATULUI DE LA NISA, din 2016