Antena Meniu Search
x

Madridul AVERTIZEAZĂ că va prelua controlul asupra Cataloniei! Replica preşedintelui separatist Carles Puigdemont

Guvernul de la Madrid a anunţat că va demara un proces de suspendare a puterii guvernului catalan.

Guvernul de la Madrid a anunţat că va demara un proces de suspendare a puterii guvernului catalan, ca urmare a refuzului liderului regional, Carles Puigdemont, de a renunţa la independenţă, informează Bloomberg News.

"Guvernul va continua cu procedurile prevăzute la articolul 155 din Constituție, pentru a restabili legalitatea autonomiei în Catalonia", a declarat guvernul spaniol, într-un comunicat de presă.

În replică, preşedintele separatist, Carles Puigdemont, a ameninţat, în mod explicit, cu declararea independenţei regiunii, în cazul în care autorităţile centrale nu negociază şi continuă să ameninţe că vor prelua controlul asupra regiunii, relatează The Associated Press, citat de News.ro

Puigdemont a formulat aceste ameninţări într-o scrisoare adresată Madridului, cu câteva minute înainte de expirarea ultimatumului de la ora locală 10.00 (11.00, ora României), prin care era îndemnat să renunţe la declararea independenţei.

Un oficial guvernamental spaniol a declarat pentru AP că scrisoarea lui Puidgemont nu clarifică dacă acesta a declarat sau nu independenţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Madridul AVERTIZEAZĂ că va prelua controlul asupra Cataloniei! Replica preşedintelui separatist Carles Puigdemont