Antena Meniu Search
x

Magazinele și benzinăriile din Mariupol, luate cu asalt. La primul sunet al rachetelor, ucrainenii s-au retras în adăposturi: "Aici am stat în 2014 şi în 2015"

După anunțul lui Vladimir Putin, într-unul dintre punctele fierbinți ale conflictului, oraşul Mariupol, aflat în estul Ucrainei, tensiunea a atins cote maxime în această dimineaţă. Oamenii au umplut supermarketurile încă de la prima oră, pentru a face cumpături de strictă necesitate şi au blocat benzinăriile. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.02.2022, 13:53

Vezi și

În Mariupol, toată dimineaţa s-a auzit sunetul rachetelor

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Primele lovituri de artilerie au început undeva în jurul orei 3:30, 4:00. O parte din zona Kievului a fost lovită. De asemenea în locul unde ne aflăm, în estul Ucrainei, undeva la aproximativ 10-15 km de Mariupol s-a auzit o bubuitură puternică. Oamenii au dat buzna în supermarketuri. 

În Mariupol, oamenii au intrat în magazinele alimentare. Apă, produse alimentare neperisabile, încearcă să-și facă provizii în cazul în care vor fi nevoiţi să se refugieze. Nu doar supermarketurile au fost luate cu asalt. La ora 9.00, mai multe benzinării din Mariupol erau deja blocate. Zeci de maşini au format cozi aşteptând să alimenteze. 

"Aici am stat şi în 2014, şi în 2015"

Pe acelaşi subiect

Oamenii au făcut cozi şi la bancomate. 

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Sunt oameni care imediat după aflarea veştii că Ucraina a fost atacată au venit să-şi scoată banii de pe card, oameni care încep să se retragă de aici din Mariupol. 

Alţii, obişnuiţi cu războiul care-i macină tăcut de opt ani, se retrag în subsoluri pentru că frica le-a devenit rutină. 

Nicolaev, localnic din Marinka: Aici am stat şi în 2014, şi în 2015. Aici e o cameră, care acum e închisă. Era bucătăria. Nu am luat cheile. Aici avem apă. Uitaţi! Aici sunt conserve. Avem totul pregătit. Aici au dormit copiii. 

Laurenţiu Rădulescu: În acest buncăr improvizat, se ascund oamenii din Marinka în momentul în care aud focuri de armă sau mortiere. Au improvizat și câteva paturi. 

Este o cameră 12 metri pătraţi care găzduieşte 5 familii cu 5 copii, de fiecare dată când bombardamentele se înteţesc. Au aici provizii, mâncare şi apă pentru câteva zile. Acum, nimeni nu ştie cât de departe va merge Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Magazinele și benzinăriile din Mariupol, luate cu asalt. La primul sunet al rachetelor, ucrainenii s-au retras în adăposturi: "Aici am stat în 2014 şi în 2015"