Antena Meniu Search
x

Magistratii din Moscova i-au prelungit mandatul de arestare lui Vitalie Proca

Magistratii din Moscova i-au prelungit mandatul de arestare lui Vitalie Proca. El are state vechi in meseria de asasin platit, fiind condamnat la inchisoare pe viata in Republica Moldova.

Vezi și

Scotland Yardul l-a cautat pentru o tentativa de asasinat asupra unui bancher rus. Identificarea si prinderea acestuia a fost cea mai spectaculoasa operatiune a politistilor romani de la Omoruri. Ei au cautat acul in carul cu fan. Dar, l-au gasit.

26 noiembrie 2012. Un barbat era ciuruit de gloante. Locul asasinatului, Vitan. Initial politistii au avut doar armele lasate de asasin la fata locului si o victima grav ranita.

 Am ridicat imaginile de pe toate camerele amplasate pe o raza de 5 -- 600 de metri de jur imprejur. Lucru care a dus la adunarea a 15 tera de informatii”, spune comisar-sef Radu Gavris, seful serviciului Omoruri.

Informatiile cele mai pretioase au fost adunate, insa, de la vecinii victimei. 15 blocuri au fost periate de politistii de la Serviciul Omoruri. Orice pista era importanta. Dupa cateva saptamani politistii stiau culoarea, marca si modelul masinii. Dar erau departe inca de a-l gasi pe asasin.

Asadar, politistii romani au cerut date colegilor din Moldova, Anglia, Italia, Bulgaria, Germania si federatia Rusa. Pe 18 ianuarie, ofiterii au avut pentru prima data un nume: Vitalie Proca.

Moldoveanul ar fi fost platit de fratii Mararu ca sa-l impuste pe Mironescu. Suspectul a fost arestat la Moscova, iar zilele trecute i-a fost prelungit mandatul de arestare. Rezolvarea cazului Proca le-a adus politistilor de la Omoruri premiul "Politistul anului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Magistratii din Moscova i-au prelungit mandatul de arestare lui Vitalie Proca