Antena Meniu Search
x

Ministrul german al Sănătăţii cere introducerea vaccinării obligatorii: "Tot nu vom ajunge la toată lumea"

Autorităţile din Germania îşi doresc ca vaccinarea să devină obligatorie. Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătăţii, a declarat că impunerea vaccinării este o măsură importantă în combatarea pandemiei.

de Redactia Observator

la 09.01.2022, 11:50

Ministrul german al Sănătăţii cere introducerea vaccinării obligatorii: "Tot nu vom ajunge la toată lumea"
- Profimedia

"Trebuie să acceptăm faptul că, inclusiv prin impunerea vaccinării, tot nu vom ajunge la toată lumea. Dar sunt convins că există un grup mare de persoane nevaccinate care se vor vaccina dacă introducem măsura", a declarat Lauterbach pentru publicaţia Die Welt. Ministrul Sănătăţii a mai precizat că vaccinarea obligatorie se impune pentru a stopa apariţia de noi tulpini. "Nu putem să ne aflăm în situaţia în care vara ne este aparent bine, dar variante noi ne iau prin surprindere toamna - şi fără ca marea majoritate a populaţiei să fie vaccinată. Pentru că atunci o luăm din nou de la capăt", a mai punctat Lauterbach.

Germania nu a impus vaccinarea obligatorie pentru nicio categorie socio-profesională, dar măsura va fi discutată în Parlament luna aceasta. Totuşi, o decizie finală în acest caz nu va fi luată prea curând. Potrivit presei germane, partidul Social-Democrat care conduce coaliţia de guvernare şi din care face parte şi ministrul Sănătăţii, speră ca un proiect legislativ pe această temă să fie aprobat până la sfârşitul lunii martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ministrul german al Sănătăţii cere introducerea vaccinării obligatorii: "Tot nu vom ajunge la toată lumea"