Video Maia Sandu, aluzie la o posibilă aderare la NATO: Există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra singuri
Rusia pune toate tunurile pe Zaporojie. Peste 160 de atacuri cu obuze au avut loc peste noapte. Soldaţii ucraineni se luptă pentru supravieţuire, în vreme ce aliaţii occidentali le trimit, deocamdată, doar asigurări că vor primi armele pe care le cer.
În localităţile distruse din est nu se vede ţipenie de om cu săptămânile. Când şi când mai vine câte cineva ca să hrănească pisicile şi câinii lăsaţi în urmă de ucrainenii care au fugit din calea războiului.
Bărbat: Vin aici de 2-3 ori pe săptămână, când pot. Vin în locul ăsta de două săptămâni şi nu am văzut pe nimeni. Nu e nimeni aici, doar Domnul trăieşte în acest loc. Hai, mănâncă. Nu ştiu cum au supravieţuit săracele suflete.
Germania pune condiţii: trimite tancuri Leopard în Ucraina dacă şi americanii oferă Kievului blindate Abrams. Preşedintele Statelor Unite a evitat să comenteze decizia Berlinului.
Joe Biden, preşedintele SUA: Ucraina va primi tot ajutorul de care are nevoie.
- Ucraina insistă pentru un ajutor pe care NATO ezită să-l ofere. "Vom fi de neoprit"
- Şi R.Moldova cere armament din Occident: Maia Sandu dă vina pe acţiunile destabilizatoare ale Rusiei
- Zelenski a asistat, cu ochii în lacrimi, la ceremonia funerară pentru oficialii morţi în accidentul aviatic de...
- Jessica Aber, fosta procuroare numită de Joe Biden, găsită moartă în locuința sa. A demisionat în ziua în...
- Trump a contramandat graţierile acordate de Biden: "Sunt declarate nule şi fără efect"
Pe front, Rusia face progrese în jurul orașului Bahmut. În Zaporojie, ambele tabere au adunat forțe importante şi au loc schimburi de focuri. Soldaţii ucraineni aşteaptă armele performante din Occident.
Soldat ucrainean: Acesta de aici e un tanc atât de prost, încât un lansator simplu de rachete care a fost construit acum mult, mult timp poate fi o ameninţare serioasă pentru el.
Republica Moldova vrea în NATO
La Moscova, Putin încearcă să dea senzaţia de „cetate asediată“, spun analiştii militari. Autorităţile au montat sisteme de apărare aeriană pe mai multe clădiri oficiale din Moscova, inclusiv rachete Pantsir.
Între timp, preşedinta Republicii Moldova a sugerat că NATO s-ar putea extinde în ţara ei. "Există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare", a spus Maia Sandu fără să pronunţe, însă, numele Alianţei Nord-Atlantice
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰