Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zelenski a asistat, cu ochii în lacrimi, la ceremonia funerară pentru oficialii morţi în accidentul aviatic de lângă Kiev

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a asistat sâmbătă la serviciul funerar în memoria fostului ministru de interne Denis Monastirski, decedat în accidentul de elicopter produs miercuri într-o suburbie a Kievului, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 18:46

Zelenski şi soţia sa, Olena, au luat parte la ceremonia desfăşurată la Kiev, a transmis agenţia de stat Ukrinform. La ceremonie au fost depuse nouă sicrie, pentru toţi cei aflaţi în elicopterul prăbuşit miercuri.

În total, 14 persoane - printre care Monastîrski, adjunctul său şi alţi cinci oficiali de rang înalt din minister, dar şi un copil -, au murit în accidentul produs la Brovarî, o suburbie a Kievului, când elicopterul Super Puma, de fabricaţie franceză, s-a prăbuşit lângă o grădiniţă.

''O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul. Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi'', a scris Zelenski sâmbătă într-o postare pe Telegram. Un serviciu funerar în memoria victimelor a avut loc şi la Brovarî, simultan cu cel de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a însărcinat serviciul secret ucrainean SBU să investigheze cauza accidentului, care rămâne neclară deocamdată.

Pe acelaşi subiect

Cum s-a produs tragedia aviatică de la periferia Kievului

Denis Monastirski, adjunctul său și alți 5 oficiali de rang înalt ai ministerului au fost uciși când elicopterul lor Super Puma, de fabricație franceză, s-a prăbușit pe fondul ceții într-o pepinieră de la periferia estică a Kievului, la Brovarî.

Alte 7 persoane au fost ucise, inclusiv un copil, în accident. Oficialii investighează în continuare cauza acestuia. Elicopterul s-a prăbușit la doar câteva zile după ce cel puțin 45 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete rusești care a distrus parțial un bloc de locuințe în orașul Dnipro din sud-estul țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski a asistat, cu ochii în lacrimi, la ceremonia funerară pentru oficialii morţi în accidentul aviatic de lângă Kiev