Antena Meniu Search
x

Mali declară încheiată epidemia de Ebola, în timp ce Guineea îşi redeschide şcolile

Mali a anunţat duminică încheierea oficială a epidemiei de Ebola, care a înregistrat regrese şi în cele trei ţări cele mai afectate, între care Guineea, care se pregăteşte să îşi deschidă şcolile luni

Mali a anunţat duminică încheierea oficială a epidemiei de Ebola, care a înregistrat regrese şi în cele trei ţări cele mai afectate, între care Guineea, care se pregăteşte să îşi deschidă şcolile luni

Încheierea epidemiei în Mali a fost anunţată în declaraţii separate, duminică seara, la Bamako de ministrul Sănătăţii, Ousmane Kone, şi şeful Misiunii ONU de luptă împotriva Ebola (UNMEER) în această ţară, doctorul Ibrahim Soce Fall, relatează AFP.

"Din 6 decembrie 2014, dată la care ultimul bolnav" de Ebola tratat la Bamako "a fost testat negativ, niciun alt caz confirmat" nu a mai fost înregistrat în Mali, încheindu-se astfel "42 de zile de supraveghere fără cazuri confirmate", ceea ce permite declararea sfârşitului epidemiei, a afimat Kone.

Guineea, de unde a pornit epidemia actuală în decembrie 2013, rămâne una dintre ţările cele mai afectate de Ebola, cu Sierra Leone şi Liberia. Acest lucru le permite, însă, elevilor şi studenţilor să se întoarcă la cursuri, luni, în Guineea, după aproape patru luni. În Liberia, şcolile, închise de la sfârşitul lui iulie, se vor redeschide la 2 februarie.

Primul caz de Ebola din Mali, anunţat la 23 octombrie, a venit din Guineea, o fetiţă în vârstă de doi ani care a murit la 24 octombrie fără să contamineze pe cineva. Mali este a treia ţară din Africa de Vest care a ieşit din epidemie, după Senagal la 17 octombrie (un singur vaz vindecat) şi Nigeria la 20 octombrie (20 de cazuri dintre care opt mortale).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mali declară încheiată epidemia de Ebola, în timp ce Guineea îşi redeschide şcolile