Antena Meniu Search
x

Malta devine oficial prima ţară din UE care legalizează canabisul

Malta a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a legalizat cultivarea și utilizarea personală a canabisului.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 07:17

Mai multe state au în plan legalizarea canabisului
Mai multe state au în plan legalizarea canabisului - Profimedia

Adulților li se va permite să transporte până la maxim șapte grame de canabis și nu vor avea voie să cultive mai mult de patru plante acasă. De asemenea, fumatul în public sau în fața copiilor va fi interzis prin lege, scrie BBC.

Mai multe alte ţări au planuri similare, cum ar fi Germania, Luxemburg și Elveția. State precum Țările de Jos tolerează deja consumul de canabis în anumite circumstanțe. Parlamentul Maltei a votat în favoarea reformei marți după-amiază, proiectul de lege câștigând 36 de voturi pentru și 27 împotrivă.

Consumul de canabis, devenit legal

Ministrul Egalității, Owen Bonnici, a declarat că mișcarea „istorică” va împiedica consumatorii mici de canabis să se confrunte cu sistemul de justiție penală și va „strânge traficul de droguri, asigurându-se că cei care consumă aceste substanţe au acum o cale sigură și regularizată de unde pot. obține canabis”.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, Partidul Naționalist de opoziție din Malta a votat împotriva schimbării. În octombrie, liderul său Bernard Grech, care a susținut inițial noua lege, a avertizat că aceasta va „nu duce decât la consolidarea pieței ilegale, profitând de crima organizată”, potrivit The Times.

Oponenții i-au cerut președintelui Maltei, George Vella, să nu adopte legea, care este etapa finală, ceremonială.

Ce amenzi vor primi maltezii care încalcă legea

Conform modificărilor, oricine care transportă mai mult de șapte grame, dar mai puțin de 28 g ar putea fi amendat cu până la 100 EUR (85 GBP; 112 USD). Pedeapsa pentru fumatul în public va fi amendat cu 235 de euro, iar cei care fumează canabis în fața oricărei persoane mai mici de 18 ani ar putea fi amendați cu până la 500 de euro, potrivit aceleaşi surse.

Vor fi înființate asociații care să distribuie drogul sau semințele pentru cultivarea canabisului, prin urmare reglementând cât de mult cumpără cineva - și o persoană poate fi doar membru al unei singure asociații.Există și sprijin pentru minorii care sunt găsiți cu canabis. Li se va recomanda un plan de îngrijire sau un tratament, spre deosebire de arestare sau acuzații penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Malta devine oficial prima ţară din UE care legalizează canabisul