Antena Meniu Search
x

Mama elevului care şi-a ucis colegii de liceu a tratat victimele la spital, fără să ştie că fiul e asasinul

Mama elevului care şi-a ucis colegii în atacul de la liceul din Kerci, Crimeea, a tratat victimele în spital, fără să ştie că asasinul e chiar fiul ei. Femeia lucrează ca asistentă medicală, iar acum e vizată de o anchetă a autorităţilor din Rusia.

Mama elevului care şi-a ucis colegii în atacul de la liceul din Kerci, Crimeea, a tratat victimele în spital, fără să ştie că asasinul e chiar fiul ei. Femeia lucrează ca asistentă medicală, iar acum e vizată de o anchetă a autorităţilor din Rusia. Bilanţul masacrului a crescut la 21 de morţi şi peste 50 de răniţi.

În momentul în care Vladislav Roslyakov deschidea focul în Liceul Politehnic din Kerci, Crimeea, mama sa, asistentă medicală, era la serviciu.

Mama elevului a încercat să se sinucidă

Dintre zecile de răniţi, unele victime au fost transportate şi la spitalul unde Galina Roslyakova lucrează. Aşa că femeia ar fi participat la operaţiunile de prim ajutor, spune REN TV.

Însă asistenta nu avea habar că pacienţii pe care trebuie să-i salveze au fost împuşcaţi chiar de fiul ei de 18 ani. Abia după câteva ore, când atacatorul a fost confirmat, a primit vizita poliţiei.

Potrivit presei ruseşti, când a aflat ce s-a întâmplat la liceu, femeia a încercat să se sinucidă. Tentativa ei a eşuat însă.

Atacatorul provenea dintr-o familie destrămată

Mama atacatorului era divorţată, iar soţul părăsise familia de câţiva ani. Galina Roslyakova locuia într-un apartament cu chirie, împreună cu fiul ei. Potrivit presei ruseşti, ea e membră a grupului religios Martorii lui Iehova. Adolescentul însă nu era cunoscut drept religios, ci mai degrabă ateu şi cu viziuni extremiste, deşi, la şcoală, era mai degrabă foarte retras şi nesociabil.

Elevul în timpul masacrului de la liceu

Locuinţa în care mama şi fiul stăteau a fost percheziţionată, iar anchetatorii spun că au verificat calculatorul tânărului şi au luat şi alte probe fizice. Femeia le-a declarat însă că nu a observat nimic suspect la copilul său, care să-i dea de înţeles că urma să comită masacrul.

Mama atacatorului, amendată după masacru

O sursă din anchetă a declarat pentru Izvestia că mama lui Vladislav Rolsyakov va fi şi ea făcută responsabilă pentru tragedie. Va fi amendată cu 500 de ruble, la fel şi tatăl băiatului, pentru neîndeplinirea îndatoririlor parentale.

De asemenea, de o amendă similară sunt pasibili şi profesorii de la liceul în care a învăţat elevul. Bilanţul victimelor atacului de la liceul din Kerci, potrivit presei ruseşti, este de cel puţin 21 de morţi şi 53 de răniţi. 37 dintre cei spitalizaţi au răni grave şi foarte grave.

Atacatorul a comis masacrul după ce a fost părăsit de iubita sa, o colegă de liceu, cu care a avut o relaţie de 5 luni. Tânărul s-a sinucis după baia de sânge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mama elevului care şi-a ucis colegii de liceu a tratat victimele la spital, fără să ştie că fiul e asasinul