Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Mamă, respir, mamă. Mâine plecăm, mamă". Ultimele cuvinte ale unui băiețel de 6 ani, ucis sub ochii părinților, într-un subsol bombardat din Herson

Război în Ucraina. Nazar Hritskov, în vârstă de doar 6 anișori, a fost ucis în timpul unui atac rusesc în Novodmîtrivka, un sat aflat în regiunea ucraineană Herson. Tragedia a avut loc noaptea de 13 spre 14 septembrie, după ce armata lui Putin a tras cu artilerie în zona în care se afla casa familiei micuțului. Copilașul a fost găsit mort în subsol, sub dărâmături, acolo unde se refugiase împreună cu părinții și frații lui mai mari.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.09.2023, 11:40

Procuratura Generală a Ucrainei a anunțat în dimineața zilei de joi, 14 septembrie, că un băiat de 6 ani a fost ucis și alte patru persoane, inclusiv fratele său de 13 ani, au fost rănite, în urma bombardamentelor rusești care au lovit satul Novodmîtrivka din regiunea Herson.

"Băiatul de 6 ani a fost ucis, iar fratele său de 13 ani a fost grav rănit când obuzele rusești au lovit o casă privată și împrejurimile din satul Novodmîtrivka. Trei vecini au fost, de asemenea, răniți în timp ce încercau să ajute. Mai multe case private și anexe au fost avariate", a transmis Procuratura Generală, care a precizat că a deschis o anchetă pentru încălcarea legilor și principiilor de război.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Mamă, respir, mamă. Plecăm mâine, mamă" 

Tragedia din Novodmîtrivka a avut loc în noaptea de 13 spre 14 septembrie, iar Nazar și familia lui urmau să plece din sat pe 15 septembrie. Își găsiseră deja o casă în Nikolaev (Mikolaiv) și abia așteptau să se mute. "Nazar era cel mai mic dintre cei patru copii. A împlinit 6 ani în iunie. Bogdan este acum în clasa a II-a, iar Nikita, care a fost și el rănit grav și acum se află în spital, are 13 ani. Iar cel mai mare dintre frați studiază pentru a fi marinar în Odesa. Era pe punctul de a depune jurământul, așa că nu era acasă. Misha, soția lui, Nazar, Bogdan și Nikita erau în casă", povestește mătușa lui Nazar.

Când a început bombardamentul, Nazar a fost cel care a cerut familiei să coboare la subsol. Nu mai făcuseră asta înainte. "Au avut loc multe bombardamente, însă au rămas în casă. De data asta, Nazar a insistat să coboare, ajungând la punctul de isterie. Pentru a-l liniști, familia a coborât la subsol. Iar Nazar a fost ucis...", continuă Kateryna Zima.

După ce un prim obuz a lovit garajul, Nazar s-a speriat foarte tare. Mama sa a început să-l calmeze, i-a spus să respire pe gură - inspiră, expiră. "Mamă, respir, mamă. Plecăm mâine, mamă...". Au fost ultimele lui cuvinte. Apoi a urmat un alt bombardament, iar colțul unde stăteau Nazar și fratele lui s-a prăbușit. Pe Nazar l-au scos mort de sub dărâmături, în timp ce Nikita a fost transportat în stare gravă la spital. "A fost cea mai înfricoșătoare noapte pentru întreaga noastră familie", a mai spus mătușa lui Nazar, într-un interviu pentru Fakty

Potrivit publicației The New Voice of Ukraine, cel puțin 503 de copii au fost uciși în Ucraina și 1.122 au fost răniți de la începutul invaziei rusești pe scară largă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Mamă, respir, mamă. Mâine plecăm, mamă". Ultimele cuvinte ale unui băiețel de 6 ani, ucis sub ochii părinților, într-un subsol bombardat din Herson