Antena Meniu Search
x

Video Manifestaţii pentru susţinerea Ucrainei, în marile oraşe europene. Zelenski: "Astăzi sunteţi cu toţii ucraineni!''

"Glorie Ucraina!'' au strigat cu tărie mii de protestatari adunați aseară pe străzile mai multor capitale europene. Președintele Volodimir Zelenski li s-a adresat susținătorilor într-o transmisiune în direct, în care i-a îndemnat să rupă tăcerea, în solidaritate cu poporul ucrainean. Strigăte de susținere s-au auzit și din Serbia, însă din partea simpatizanților pro-Putin. O mie de oameni au ieşit în marş, în Belgrad, pentru a-şi arăta simpatia faţă de Rusia. 

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 12:12

Vezi și

''Tbilisi, Paris, Lyon, Bratislava, Frankfurt, Vilnius, Praga – astăzi sunteţi cu toţii ucraineni!'' Astfel li s-a adresat în direct președintele Ucrainei zecilor de mii de oameni ieşiţi în stradă, de pe ecranele uriașe montate în centrele orașelor. Doar în Praga, peste 80 de mii de oameni au scandat pentru încetarea războiului. 

Volodimir Zelensky, Preşedintele Ucrainei: Sprijină-ne lupta, pentru că dacă Ucraina nu va rezista, nici Europa nu va rezista. Dacă noi vom cădea, întreaga Europă va cădea.

A zecea zi de război în Ucraina

În Tbilisi, capitala Georgiei, susținătorii au fluturat fără încetare steagul Ucrainei și au cântat imnul țării, uniți de încurajările optimiste ale liderului ucrainean, care a fost aclamat minute in șir. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelensky, Preşedintele Ucrainei: Când vom câștiga, și cred că vom câștiga, aceasta va fi o mare victorie a democrației - victoria libertății. Aceasta va fi victoria luminii asupra întunericului, a libertății asupra sclaviei, iar Europa va înflori mai mult ca oricând. Glorie Ucrainei!

Un miting de susţinere a avut loc și în capitala Serbiei. Însă de data aceasta pentru Rusia. Mai multe grupări de extremă dreaptă s-au adunat pentru o demonstraţie pro-Putin sub sloganul "Rusia și Serbia sunt surori pentru totdeauna" în fața ambasadei ruse. Simpatizanții au promis demonstrații masive dacă Belgrad va adopta aceleași sancțiuni împotriva Rusiei ca în Occident.

Demonstrații masive stârnite de războiul din Ucraina au izbucnit deja în toate colțurile lumii: sute de mii de oameni a ieșit în ultimele zile în stradă, inclusiv în Africa de Sud, Argentina sau Coreea de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Manifestaţii pentru susţinerea Ucrainei, în marile oraşe europene. Zelenski: "Astăzi sunteţi cu toţii ucraineni!''