Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: "Au început demersurile ca Zelenski să se adreseze Parlamentului României"

La mai bine de o lună de la începutul războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski ar putea adresa un mesaj parlamentarilor români, anunţă preşedintele Camerei Deputaţilor. Marcel Ciolacu precizează că "s-au început demersurile" în acest sens.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 15:35

Marcel Ciolacu: "Au început demersurile ca Zelenski să se adreseze Parlamentului României"
- Shutterstock

"S-au început anumite demersuri şi sunt ferm convins", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, întrebat dacă Volodimir Zelenski va fi invitat să se adreseze şi Parlamentului României.

El a spus că Ucraina trebuie ajutată mai mult.

"Trebuie ajutată mai mult decât au făcut-o ţările europene până în acest moment. Uniunea Europeană trebuie în acest moment, cel puţin pentru Polonia, România şi mai ales pentru Republica Moldova, să găsească un mecanism de implicare în acest exod de refugiaţi până acum de aproape 3 milioane şi jumătate", conchide Ciolacu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, până în prezent, prin videoconferinţă, parlamentelor din mai multe ţări, printre care Franţa, Germania, Israel şi SUA.

Pe acelaşi subiect

Zelenski, mesaj pentru liderii NATO: "Ucraina are nevoie de o asistenţă militară fără restricţii. Rusia folosește bombe cu fosfor"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi NATO să furnizeze ţării sale "un ajutor militar fără restricţii", pentru ca ea să poată face faţă armatei ruse, pe care Kievul o înfruntă pentru moment "în condiţii inegale".

"Pentru a ne salva oamenii şi oraşele, Ucraina are nevoie de o asistenţă militară fără restricţii. La fel cum Rusia foloseşte, fără restricţii, întregul său arsenal împotriva noastră", a declarat Zelenski într-un mesaj video postat pe contul său de Telegram, în atenţia şefilor de stat şi de guvern din NATO, reuniţi în summit extraordinar la Bruxelles.

Totodată, Zelenski a acuzat Rusia că foloseşte "bombe cu fosfor" în Ucraina, la o lună de la începutul invaziei ruse.

Război Rusia - Ucraina, ziua 29

Astăzi se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale.

Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Marcel Ciolacu: "Au început demersurile ca Zelenski să se adreseze Parlamentului României"