Meniu
Search
x

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastila Molnupiravir de la Merck pentru tratarea Covid-19

Pastila revoluţionară Molnupiravir, care reduce riscul de internare în cazurile Covid şi de deces cu 50%, a fost aprobată în Marea Britanie. Este primul tratament oral împotriva coronavirusului.

De Redactia Observator la 04.11.2021, 14:21

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat tratamentul revoluționar Molnupiravir (Lagevrio). Spre deosebire de vaccinurile anti-Covid și alte medicamente aflate deja pe piață, pastila a fost concepută pentru a introduce anumite erori în codul genetic al virusului SARS-CoV-2, care nu îi mai permit virusului să se replice. De asemenea, Marea Britanie este și prima țară occidentală care a aprobat în regim de urgență vaccinul anti-Covid produs de companiile Biontech și Pfizer.

Lagevrio nu este destinat să fie utilizat ca subsitut al vaccinării împotriva COVID-19, menționează Guvernul britanic. 

Experții sunt de părere că, dacă acest tratament va fi autorizat pe scară largă, ar putea avea o contribuție uriașă privind combaterea pandemiei de coronavirus. Pastilele sunt mai ușor de administrat, fabricat și depozitat, făcându-le deosebit de utile în țările cu venituri mici sau medii, cu infrastructură mai slabă și provizii limitate de seruri, scrie Washington Post.

Antiviralul Lagevrio (molnupiravir) este sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și deces la persoanele cu COVID-19 cu forme ușoare până la moderate, care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli severe, a anunțat, joi, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA), se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Guvernului britanic. 

Pe acelaşi subiect

Pe baza datelor obținute în urma studiilor clinice, Lagevrio este cel mai eficient atunci când este administrat în stadiile incipiente ale infecției și, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai repede posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

Potrivit grupului Merck, secvenţierile genetice realizate până în prezent au arătat că pastila Molnupiravir este eficientă împotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv împotriva variantei Delta, care are o transmisibilitate foarte ridicată.

O zi istorică pentru Marea Britanie

Este o zi istorică, deoarece Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat un antiviral pentru Covid care poate fi administrat acasă, a declarat Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie.

„Marea Britanie este lider în cercetarea, dezvoltarea și lansarea celor mai inovative tratamente, iar mulțumirile mele se îndreaptă către echipele de experți de la MHRA și MSD pentru acest triumf, precum și grupului de lucru care a procurat tratament", a mai adăugat politicianul.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat pastila Molnupiravir de la Merck pentru tratarea Covid-19