Antena Meniu Search
x

Video Molnupiravir, tratamentul oral împotriva Covid, ar putea ajunge pe piaţă în perioada următoare. Pastila este eficientă chiar şi în fața tulpinii Delta

O nouă armă împotriva COVID-19 ar putea ajunge pe piaţă în perioada următoare. Este vorba de o pastilă revoluţionară care reduce riscul de internare şi de deces cu 50%. Medicamentul este încă experimental, dar dacă va fi aprobat, va fi primul tratament oral împotriva coronavirusului. În Europa, cel mai probabil, va fi disponibil de anul viitor.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 22:27

Vezi și

Pastila miraculoasă poartă numele Molnupiravir şi promite să schimbe regulile jocului în lupta cu pandemia. Se administrează imediat ce ai aflat că te-ai infectat cu SARS-CoV-2, de două ori pe zi, la un interval de 12 ore. Promite să facă minuni mai ales în cazul celor care riscă forme grave ale bolii. Studiile au arătat că după cinci zile de tratament riscul de spitalizare a scăzut cu 50%. Şi riscul de deces a scăzut la jumătate. 

Dr. William Schaffner, cercetător: Cu cât mai repede putem să vă administrăm tratamentul, cu atât mai mari vor fi beneficiile. Chiar dacă virusul este în organism, dacă putem să îl prevenim să se reproducă, atunci nu se mai poate răspândi în organismul nostru. 

Pastila ar fi eficientă chiar şi în faţa tulpinii Delta

Medicamentul s-a dovedit eficient în cazul tuturor variantelor de coronavirus, chiar şi a supertulpinii Delta, care dă bătăi de cap şi celor vaccinaţi. Dacă va fi omologat, va deveni primul tratament oral împotriva coronavirusului şi va putea fi cumpărat de la orice farmacie. 

Pe acelaşi subiect

Dr. William Schaffner, cercetător: Acest lucru ne va permite să tratăm mult mai mulţi oameni şi mult mai repede şi la un cost mai scăzut. 

Mai exact, cinci zile de tratament cu Molnupiravir costă 700 de dolari. Compania a anunţat că până la sfârşitul anului va produce cel puţin 10 milioane de doze de tratament. Adică la jumătate din cât costă tratamentul cu Regeneron şi o treime decât cel cu Sotrovimab. Statele Unite, care vor să îl aprobe în regim de urgenţă, şi-au rezervat deja aproape 2 milioane de doze.  

Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA: Datele sunt impresionate. Cel mai important este că în grupul care au primit un placebo, opt oameni au murit, iar în grupul care a primit pastila niciunul. 

Producătorul, compania farmaceutică Merck, a anunţat că este în discuţii cu mai multe state ale lumii pentru a cere omologarea tratamentului. Pentru a ajunge şi în farmaciile de la noi, pastila trebuie să fie aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Molnupiravir, tratamentul oral împotriva Covid, ar putea ajunge pe piaţă în perioada următoare. Pastila este eficientă chiar şi în fața tulpinii Delta