Antena Meniu Search
x

Marea Britanie îi va împiedica pe cei care sosesc ilegal să rămână în țară. Anunţul făcut de premierul Rishi Sunak

Cei care sosesc ilegal în Marea Britanie vor fi împiedicați să rămână, a declarat premierul Rishi Sunak într-un interviu publicat duminică, înaintea unei noi legislații care se așteaptă să fie prezentată săptămâna viitoare, relatează Reuters, citată de Mediafax.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 18:41

Marea Britanie îi va împiedica pe cei care sosesc ilegal să rămână în țară. Anunţu făcut de premierul Rishi Sunak
- Profimedia

Sub presiunea propriilor parlamentari pentru a găsi o soluție la fluxul de migranți care sosesc în Marea Britanie peste Canalul Mânecii dinspre Europa, Sunak a făcut din oprirea ambarcațiunilor mici una dintre cele cinci priorități cheie. „Nu faceți nicio greșeală, dacă veniți aici ilegal, nu veți putea rămâne”, a declarat Sunak pentru ziarul Mail on Sunday.

Cererile de azil ale celor care sosesc cu ambarcațiuni mici vor fi declarate inadmisibile

Conform practicii actuale, solicitanții de azil care ajung în Marea Britanie au adesea posibilitatea de a rămâne în țară pentru a le fi audiat cazul. O nouă lege care să abordeze această problemă urmează să fie prezentată marți, potrivit ziarului, după ce anul trecut peste 45.000 de persoane au făcut această traversare periculoasă. Cererile de azil în Regatul Unit sunt sub media Uniunii Europene, arată datele oficiale.

Anul trecut, fostul prim-ministru Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite în Rwanda zeci de mii de migranți, mulți dintre aceștia făcând călătoria din Afganistan, Siria sau alte țări care suferă de război, la peste 6.400 de kilometri (4.000 de mile) distanță.

Politica s-a confruntat cu o bătălie juridică după ce primul zbor de deportare planificat a fost blocat de o ordonanță de ultim moment acordată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În decembrie, Înalta Curte de la Londra a declarat că această politică este legală, însă opozanții încearcă să facă apel la acest verdict. Întrebat la Sky News dacă celor care sosesc ilegal în Marea Britanie li se va interzice să ceară azil, ministrul Chris Heaton-Harris a declarat: „Cred că da, da”. „În cazul în care oamenii vin ilegal în această țară, atunci ei vor fi returnați sau trimiși undeva, cum ar fi Rwanda”.

Mail on Sunday a relatat că, în conformitate cu noua lege, cererile de azil ale celor care sosesc cu ambarcațiuni mici vor fi declarate inadmisibile, iar aceștia vor fi îndepărtați și li se va interzice permanent să se întoarcă. „Legile noastre vor fi simple în intenție și în practică - singura rută către Marea Britanie va fi o rută sigură și legală”, a declarat ministrul de interne Suella Braverman pentru ziarul Sun on Sunday. Heaton-Harris a declarat că el crede că vor fi puse la dispoziție mai multe rute sigure și legale ca parte a planului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie îi va împiedica pe cei care sosesc ilegal să rămână în țară. Anunţul făcut de premierul Rishi Sunak