Antena Meniu Search
x

Marea Britanie nu ridică restricţiile de călătorie până în mai, sau chiar mai târziu: "Nu putem fi surzi și orbi la ceea ce se întâmplă în Europa"

Marea Britanie trebuie să evite cu orice preț să importe variante rezistente la vaccin, spune secretarul apărării, Ben Wallace.

de Redactia Observator

la 21.03.2021, 12:03

Restricţiile de călătorie pentru britanici rămân active încă cel puţin două luni - Profi Media

Restricţiile de călătorie nu se ridică până în mai, pentru britanici

Marea Britanie trebuie să păstreze cu orice preț câștigurile campaniei sale de vaccinare COVID-19 și să evite o situație în care oamenii să se întoarcă după sărbători aducând cu ei variante rezistente la vaccinuri, a declarat duminică secretarul apărării Ben Wallace, scrie Reuters.

În conformitate cu foaia de parcurs în patru etape pentru reducerea restricțiilor, guvernul a spus că toate călătoriile în străinătate vor putea fi reluate cel mai devreme din 17 mai, deși ar putea fi mai târziu. Un grup de lucru trebuie să raporteze guvernului în aprilie cu privire la ce să facă cu privire la călătoriile în străinătate. "Nu putem fi surzi și orbi la ceea ce se întâmplă în afara Regatului Unit. Dacă te uiți în Europa, crește numărul de infecții", a spus Wallace la Sky News, întrebat dacă vara aceasta vor fi posibile sărbătorile în străinătate pentru britanici.

"Dacă am fi nepăsători în vreun fel și am importa noi variante care să ne expună riscuri, ce ar spune oamenii despre asta? Avem o direcție bună, ajungem acolo și cred că trebuie să ne asigurăm că păstrăm asta cu orice preț", a spus el, referindu-se la campania de vaccinare.

Marea Britanie are implementate restricţii foarte dure de călătorie, iar cei care la încalcă pot fi pasibili inclusiv de pedeapsa cu închisoare de până la 10 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie nu ridică restricţiile de călătorie până în mai, sau chiar mai târziu: "Nu putem fi surzi și orbi la ceea ce se întâmplă în Europa"