Antena Meniu Search
x

Video Marea Britanie relaxează condiţiile de viză pentru muncitorii străini. Zidarii, tencuitorii și dulgherii, cei mai căutați

Veste bună pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Regatul urmează să relaxeze condiţiile de viză pentru muncitorii străini. Ministerul de Interne a adăugat zidarii, tencuitorii și dulgherii pe lista profesiilor care au mare nevoie de personal.

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 11:04

Vezi și

Măsura vine în contextul lipsei acute de personal în anumite sectoare. Astfel, cei care vor să lucreze în construcţii vor avea parte de criterii de angajare mai relaxate în urma schimbărilor. Lista include deja lucrători în îngrijire, ingineri civili și tehnicieni de laborator, plus joburi din domeniul sănătății.

Penurie de muncitori calificați în construcții

Oficiul Național de Statistică (ONS) a raportat în 2021 că industria construcțiilor a pierdut mai mult de o treime din forța de muncă provenită din Uniunea Europeană, din 2017.

La începutul acestui an, un consiliu de instruire din industrie a estimat că ar fi nevoie de încă 225.000 de lucrători pentru a satisface cererea până în 2027. Relaxarea condițiilor de imigrare va ajuta în special domeniul construcțiilor, care se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă calificate. Cercetări recente ale Federației Maeștrilor Constructorilor (FMB) au arătat că 41% dintre membri au raportat dificultăți în recrutarea zidarilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie relaxează condiţiile de viză pentru muncitorii străini. Zidarii, tencuitorii și dulgherii, cei mai căutați