Antena Meniu Search
x

Foto Marea Britanie vaccinează într-un ritm amețitor, numărul deceselor a scăzut dramatic - doar 33 în ultima zi, de la peste 1.300 în ianuarie

Peste 27.6 milioane de persoane, jumătate de populația adultă, au primit cel puțin o doză de vaccin în Marea Britanie, arată datele oficiale de duminică. Doar în decursul unei singure zile au fost administrate 844.285 de doze de ser, iar 2.2 milioane de britanici au primit și rapelul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 22.03.2021, 14:27

Premierul britanic Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson în timpul unei conferințe de presă, Londra, 18 martie 2021 - DPA Images / Tolga Akmen via Hepta
  • Marea Britanie nu a întrerupt nicio clipă vaccinarea cu serul AstraZeneca-Oxford

"Acest efort-mamut arată tot ce are mai bun Marea Britanie", a transmis secretarul responsabil de Sănătate, pe Twitter, după ce a fost înregistrat al doilea record consecutiv privind imunizarea. Premierul Boris Johnson a încurajat la rândul lui populația să accepte orice vaccin, dacă are posibilitatea.

Raportările oficiale privind Covid-19 arată că duminică, 21 martie, au fost înregistrate doar 33 de decese, cel mai mic nivel din ultimele șase luni. Regatul Unit s-a îndepărtat în mod dramatic de cifrele înregistrate în lunile ianuarie și februarie, când existau zile cu peste 1.300 de morți din cauza SARS-CoV-2. În ultima săptămână au decedat doar 640 de pacienți, o scădere cu 37% față de săptămâna precedentă.

1,820 de decese pe 20 ianuarie 2021, în Marea Britanie

Și numărul noilor îmbolnăviri a scăzut în ultima perioadă, fiind raportate 5.311 cazuri în cursul zilei de duminică și un bilanț total de 38.145 în ultimele șapte zile, o scădere de 4% față de săptămâna precedentă.

De la începutul pandemiei de coronavirus Regatul Unit a înregistrat 126.155 de decese, cel mai negru bilanț din Europa și al cincilea la nivel mondial. Guvernul, însă, distribuie vaccinuri cu un ritm amețitor, deși guvernul de la Londra a avertizat că va scădea ritmul în următoarea lună din cauza problemelor întâmpinate de producători. Cu toate acestea, campania de vaccinare se ridică la nivelul țintelor oficiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie vaccinează într-un ritm amețitor, numărul deceselor a scăzut dramatic - doar 33 în ultima zi, de la peste 1.300 în ianuarie