Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marele Muzeu Egiptean a fost deschis publicului. Vizitatorii pot admira primul obelisc suspendat din lume

Ţara piramidelor şi a faraonilor se laudă acum cu o nouă minune arhitecturală. Marele Muzeu Egiptean, cel mai mare din lume, a fost deschis publicului. Vizitatorii pot admira obiecte care nu se găsesc în nicio altă expoziţie din lume, printre care o statuie a lui Ramses al doilea şi comori din mormântul lui Tutankhamon.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 22:24

Marele Muzeu Egiptean impresionează încă de la intrare. Primul obelisc suspendat din lume întâmpină oaspeții, în timp ce, în interior, Sala Mare găzduiește statuia colosală a regelui Ramses al II-lea, coloana victoriei regelui Merneptah și sarcofage şi mumii vechi de trei milenii. 

Muzeul a costat peste un miliard de dolari

La fel de importante precum relicvele sunt poveştile pe care le spun miile de artefacte. Sălile sunt clasificate în funcție de dinastie și ordine istorică și spun evoluţia societății egiptene antice de-a lungul veacurilor. 

Vezi și

Pentru turişti, priveliştea este uimitoare atât în interior cât şi în afara muzeului. Ei pot admira de la distanţă impunătoarele piramide de la Giza, aflate în apropiere. 

Muzeul va găzdui 100.000 de artefacte antice. Cel mai important proiect al Ministerului Turismului din Egipt a costat peste un miliard de dolari. Iniţial, Marele Muzeu Egiptean trebuia deschis în 2012, dar inaugurarea a tot fost amânată din cauza preţului uriaş, a instabilităţii politice şi a pandemiei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Marele Muzeu Egiptean a fost deschis publicului. Vizitatorii pot admira primul obelisc suspendat din lume