Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Margaret Thatcher va avea parte de o ceremonie asemanatoare cu cea a Printesei Diana

La fel ca-n timpul vietii, si acum, Doamna de Fier a impartit Regatul Unit in doua. Milioane de britanici o plang, dar unii sarbatoresc moartea ei. Margaret Thatcher va fi inmormantata saptamana viitoare si se pare ca va avea parte de o ceremonie asemanatoare cu cea a Printesei Diana.

de Redactia Observator

la 09.04.2013 , 15:18

O ambulanta privata a luat aseara trupul "Doamnei de Fier", de la hotelul de cinci stele in care locuia. Intreaga operatiune s-a desfasurat in spatele unui paravan. Apoi masina mortuara a parasit cladirea, sub escorta, catre o destinatie secreta.

Downing Street declara ca Margaret Thatcher va fi inmormantata cu onoruri militare la catedrala Sfantul Pavel. In semn de respect, drapelurile institutiilor publice si administrative au fost coborate in berna.

Vezi și

Margaret Thatcher va fi inmormantata langa sotul ei la Cimitirul Royal Chelsea Hospital, saptamana viitoare. Iar la ceremonie ar putea participa si regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Moartea lui Margaret Thatcher a intristat cetatenii Regatului Unit dar si politicienii, indiferent de culoarea partidului din care fac parte. Mesajele de condoleante au sosit din intreaga lume.

Au fost insa si oameni care, in mod surpinzator, s-au bucurat de moartea singurei femei prim ministru din istoria Regatului Unit. La Glasgow, de exemplu, unii oameni sunt de parere ca “E vinovata de distrugerea nordului, distrugerea familiilor clasei muncitoare si, in principal distrugerea orasului Liverpool!”.

In Bristol, sase politisti au fost raniti intr-o confruntare cu oamenii care sarbatoreau moartea Doamnei de Fier.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Margaret Thatcher va avea parte de o ceremonie asemanatoare cu cea a Printesei Diana