Antena Meniu Search
x

Marian Roșca, românul mort în tragedia de la Genova, a suferit 2 traumatisme grave. Medicii s-au luptat 5 zile ca să-l salveze

După cinci zile de chin, şoferul român rănit grav în tragedia din Genova s-a stins din viaţă în ziua când autorităţile italiene au declarat doliu naţional. Camionul tânărului a fost strivit de bucăţile rupte din podul Morandi. Bilanţul dezastrului a ajuns la 43 de morţi.

După cinci zile de chin, şoferul român rănit grav în tragedia din Genova s-a stins din viaţă în ziua când autorităţile italiene au declarat doliu naţional. Camionul tânărului a fost strivit de bucăţile rupte din podul Morandi. Bilanţul dezastrului a ajuns la 43 de morţi, iar salvatorii spun că nimeni nu se mai află în acest moment sub dărâmâturile pasajului rutier.

Rudele lui Marian sunt în stare de şoc. După raza de speranţă primită în momentul în care tânărul de 36 de ani a fost găsit în viaţă, într-un spital din Genova, Ministerul român de Externe a confirmat vestea tragică. Bărbatul nu a mai supravieţuit.

Fratele său şi-a luat rămas-bun printr-un scurt mesaj emoţionant:

"Du-te, frate, între îngeri, acolo unde îţi e locul."

Prins sub dărâmături, sub podul prăbuşit, tânărul suferise două traumatisme grave, unul cranian şi unul toracic. În ultimele zile, a fost în comă profundă.

Marian era şofer la o firmă de transport din Franţa, unde se stabilise de câţiva ani. Colegii francezi spun că tragedia i-a marcat profund.

"Suntem cu toţii în stare de şoc ca urmare a acestei drame pe care tocmai am trăit-o. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile şi apropiaţii victimelor, dar în special alături de colegul şi prietenul nostru care s-a stins în urma acestei tragedii", a transmis ALBA Demenagements.

La Curtişoara, acasă la Marian, apropiaţilor nu le vine să creadă ce s-a întâmplat. 

EFTIMIE POPESCU, fostul angajator al lui Marian

Îl cunoşteam foarte bine. Pot spune că suntem chiar vecini, prieteni. Un băiat pozitiv, un băiat optimist. Tragedia te lasă fără cuvinte, oricât de bogat ar fi vocabularul, te lasă fără cuvinte când afli de o asemenea tragedie. 

Conducerea companiei Autostrade per L'Italia, care administra podul Morandi, a anunţat că va aloca 500 de milioane de euro pentru reconstrucţia pasajului rutier, dar şi pentru a ajuta victimele dezastrului. Noul pod ar urma să fie ridicat din oţel, în doar opt luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Marian Roșca, românul mort în tragedia de la Genova, a suferit 2 traumatisme grave. Medicii s-au luptat 5 zile ca să-l salveze