Antena Meniu Search
x

Video Masa tradiţională de Crăciun, comandată online. Restaurantele lucrează la foc continuu pentru a livra coşurile cu bunătăţi

Suntem într-o goană continuă, iar puținul timp liber, mulți aleg sa si-l petreacă alaturi de cei dragi. Fără ore de stat în bucătărie şi trebăluit până la Crăciun. Soluţia vine de la restaurante, care se întrec să ne ofere totul de-a gata. Bunătăţile ajung la noi prin platformele de comenzi online. Comoditatea are totuşi un preț, aşa că un meniu tradiţional pentru masa de Crăciun ajunge la 500 de lei.

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 21:15

Vezi și

Telefoanele sună în continuu în restaurnatele care fac livări de Crăciun. Sunt cu 40% mai multe apeluri faţă de zilele obişnuite

Iulia Pop – reporter Observator: Restaurantele din Timişoară au pornit cuptoarele şi se pregătesc pentru valul de clienţi care vor totul de-a gata. Masa de Crăciun nu este completă fără ciorba de perişoare sau sarmalele bănăţene. Totul este acum la exact un telefon distanţă.

Beniamin Popa - bucătar: Pentru masa de sărbători am pregătit clienţilor noştri şi gurmanzilor preparate tradiţionale, gustare rece - piftie de curcan, de porc, caltaboș, tobă, gușă, caș, ciorbă de perișoare. Avem ciolan proaspăt la cuptor, care s-a preparat timp de 5-6 ore la foc îndelungat, să fie foarte moale, friptură de purcel. 

Din pachetul de-a gata nu lipsesc nici garniturile:  orez sau cartofi

Pe acelaşi subiect

Reporter: Se poate Crăciun fără toate acestea pe masă?

Bucătar: Eu zic că nu se poate, pentru că este o mâncare tradiţională şi românilor le place să păstreze tradiţia. 

Coşul cu bunătăţi vine direct la uşă

Din acest an, clienţii îşi pot compune propriul pachet de Crăciun.

 

Deian Markov – manager restaurant: Dar anul acesta nu am creat un anumit pachet, am lăsat clientul să-şi facă pachetul mult dorit şi să-şi aleagă şi să-şi combine produsele după gusturile sale. Preţurile variază în funcţie de la 200 de lei, până la 500 de lei. Pachetele de Crăciun sunt formate din gustări, supe, ciorbe şi fripturi, nelipsita pomana porcului cu nelipsitele salate – boeuf, ciuperci, vinete, piftia şi produsele făcute din producţia proprie.

Din restaurant şi până în farfurii, mâncărurile trec prin platformele de livrări. Curierii pedalează la capacitate maximă. Decembrie e o luna bună pentru toată lumea.

Mihai Brenda - reprezentant platformă de comenzi: E o perioadă foarte bună pentru noi, decembrie e cea mai bună lună din anul ăsta, undeva peste noiembrie cu 15 – 20%. Crăciunul e punctul maxim de a sta acasă şi de a te bucura de familie,  curierii alearga la fel, acum fiind mai multe comezi avem nevoie de mai multi curieri.

Pentru ca mâncarea să ajungă proaspătă şi aburindă, platformele lucrează la optimizarea traseelor curierilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Masa tradiţională de Crăciun, comandată online. Restaurantele lucrează la foc continuu pentru a livra coşurile cu bunătăţi