Antena Meniu Search
x

Video Mariupolul ar putea fi cucerit de ruşi din oră în oră. Ce arată cele mai recente imagini surprinse din satelit

Soarta Mariupolului, cel mai lovit oraş din Ucraina, se decide orele acestea. Două regimente ucrainene mai stau în calea ruşilor veniţi să cucerească oraşul-port. Primarul din Mariupol vorbeşte de 21 de mii de oameni ucişi. Iar acuzaţiile de genocid au fost susţinute în premieră şi de preşedintele american Joe Biden. 

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 20:19

Vezi și

Ruşii atacă din toate direcţiile. Din aer plouă cu rachete, la sol tancurile trag fără oprire. Ultimele bătălii pentru Mariupol se dau în jurul fabricilor Azovstal şi Azvomash. Oraşul-port este esenţial pentru pentru Vladimir Putin. Până acum, cea mai mare cucerire a Rusiei a fost Herson.

Vladimir Putin: Incoerenţa Ucrainei asupra unor teme majore au făcut ca un acord acceptabil pentru toată lumea să fie imposibil şi a blocat negocierile. Operaţiunea va continua până la atingerea obiectivelor stabilite. 

Dezastrul de la sol se vede şi din satelit. Fumul acoperă oraşul. Controversatul batalion Azov şi puşcaşii marini din batalionul 36 al Ucrainei formează apărarea. Ruşii susţin că o mie de soldati ucraineni s-ar fi predat, dar informaţia e dezminţită de Kiev. Luptele se dau pentru fiecare stradă, iar cel mai scump preţ îl plătesc civilii. 

Vadim Boichenko, primar Mariupol: Conform estimăriilor noastre,  Numărul victimelor a ajuns la aproximativ 21 de mii de civili. Sunt aşa-zise zone de concentrare unde ascund cadavrele şi plănuiesc să distrugă dovezile torturii pe care au comis-o în oraşul Mariupol. Noi îl numim genocid.

Pe acelaşi subiect

O soartă similară cu Mariupolul ar putea avea şi Harkovul. În al doilea cel mai mare oraş din Ucraina, obuzele lovesc zilnic zonele locuite.

Joe Biden, preşedintele SUA: Da, l-am numit genocid pentru că a devenit din ce în mai clar că Putin încearcă să elimine ideea de a te putea numi ucrainean.

Preşedinţii Poloniei şi ai celor trei state baltice sunt, astăzi, la Kiev

Lor trebuia să li se alăture şi preşedintele Germaniei dar Volodimir Zelenski s-a opus. Ca ministru de externe, Frank-Walter Steinmeier a susţinut gazoductul Nord Stream 2 şi apropierea de Rusia. O altă victorie de imagine pentru Volodimir Zelensky este şi capturarea liderului opoziţiei pro ruse din Ucraina. 

Oligarhul pe care Vladimir Putin l-ar fi dorit la conducerea Ucrainei, finanţator al trupelor separatiste din Donbass, a fost capturat în timp ce încerca să fugă din ţară. Medvedchuk purta uniformă militară ucraineană ca să treacă nevăzut, susţin forţele ucrainene care au dat publicităţii şi fotografii cu bărbatul încătuşat. Acum, el ar putea fi folosit drept monedă de schimb pentru eliberarea a numeroşi prizonieri ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mariupolul ar putea fi cucerit de ruşi din oră în oră. Ce arată cele mai recente imagini surprinse din satelit