Meniu
Search
x

Martor, despre atacurile din Viena: ”L-am văzut pe atacator cum împușcă o persoană”

Mai mulți morți și 15 răniți, într-o serie de atacuri care au avut loc în Viena, luni seară.

De Andi Badea la 03.11.2020, 02:33
  • Poliția încă îi caută pe toți atacatorii
  • Unul dintre agresori a fost omorât de forțele de ordine

Martorii povestesc în presa austriacă despre clipele de groază pe care le-au trăit în momentul în care au început atacurile din Viena.

M-am urcat într-un tramvai, iar când a oprit în stația Schwedenplatz, am auzit o bubuitură. Mă întrebam cine dă cu artificii, de parcă ar fi Anul Nou. M-am întors și am văzut cum mai mulți oameni țipau și fugeau în toate direcțiile. Apoi, o altă bubuitură. M-am aruncat pe podea și, slavă Domnului, a apărut poliția repede. Tramvaiul a mers mai departe, iar în spate vedeai doar luminile mașinilor de poliție. Și s-au mai auzit 4 bubuituri.”, a povestit un tânăr în Der Standard.

Proprietarul unui pub din apropierea locului unde au avut loc împușcăturile spune că a văzut cum atacatorul a ucis o persoană nevinovată.

Încă sunt în stare de șoc. Localul meu era închis, dar făceam curat și am auzit împușcăturile. Multe împușcături. Ca o mitralieră. M-am uitat afară, l-am văzut pe atacator cum trece pe lângă mine și împușcă o persoană. Era îmbrăcat într-un trening alb. Și apoi a început să tragă iar, 100-200 de împușcături. Apoi, am văzut că vin polițiștii și acoperă victima cu o pătură. În scurt timp au apărut și vreo 10 ambulanțe”, a spus acesta.

Mai mulți morți și 15 răniți în atacurile din Viena

Mai multe persoane au fost ucise și 15 au fost rănite, într-o serie de atacuri care au avut loc, luni seară, în Viena.

Unul dintre atacatori a fost omorât de forțele de ordine, însă în continuare are loc o operațiune de amploare pentru găsirea tuturor agresorilor.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu un bărbat înarmat cu o armă automată, care trage spre oameni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Martor, despre atacurile din Viena: ”L-am văzut pe atacator cum împușcă o persoană”