Antena Meniu Search
x

Mărturia românului erou în Franţa, care a salvat o fetiţă de la moarte: "Am auzit glasul copilului, mi-au dat lacrimile"

Un român a devenit erou în Franţa, după ce a salvat o fetiţă dintr-o maşină distrusă într-un accident rutier. Un TIR s-a răsturnat şi a lovit puternic autoturismul în care se aflau copila de 9 ani, mama şi fratele ei.

Vezi și

Un român a devenit erou în Franţa, după ce a salvat o fetiţă dintr-o maşină distrusă într-un accident rutier. Un TIR s-a răsturnat şi a lovit puternic autoturismul în care se aflau copila de 9 ani, mama şi fratele ei. Emoţionat, românul le-a povestit reporterilor noştri că fetiţa salvată i-a amintit de copilul lui rămas acasă. Iar asta i-a dat forţă în momente cumplite.

Filmate de soţia românului, imaginile surprind pas cu pas intervenţia lui Petru Melinte. Bărbatul îmbrăcat într-o vestă fosforescentă aleargă către maşina răsturnată. Scenele care i se derulează în faţa ochilor sunt terifiante. 

PETRU MELINTE: Am inspectat maşina. Am văzut că nu se aude nimic, nicio mişcare. Atunci am zis: "gata, toată lumea... Doamne fereşte!". Şi atunci am auzit glasul copilului. Când vezi că un copil plânge într-o maşină şi strigă "mama, mama... ", vă daţi seama că mi-au dat lacrimile. 

În ciuda emoţiilor, şi-a păstrat cumpătul şi a scos fetiţa în timp record. 

Mai greu, însă, decât descarcerarea în sine a fost şocul suferit. Fata de 9 ani de pe bancheta maşinii i-a amintit de fiica pe care o are, acasă, în Botoşani. Din 2015, românul lucrează la o firmă de transport din Spania, iar de doi ani i s-a alăturat şi soţia. Şi ea lucrează tot pe TIR. 

LUCIANA MELINTE, soţia şoferului: Noi suntem fericiţi că acea familie este vie. Am văzut din timp că tirul intră pe contrasens pe banda noastră şi m-a luat panica. I-am zis soţului: filmează, că uite ce se întâmplă în faţa noastră! 

Imaginile au devenit rapid virale. Sute de români au ţinut să îl felicite, Petru Melinte este văzut ca un erou. Fratele şi mama fetiţei au fost scoşi şi ei în viaţă din maşina făcută zob. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mărturia românului erou în Franţa, care a salvat o fetiţă de la moarte: "Am auzit glasul copilului, mi-au dat lacrimile"