Antena Meniu Search
x

Video Mărturia unei românce din Dublin, după prăpădul lăsat în urmă de oamenii care au protestat: "Au spart magazinul, nebunii"

34 de persoane au fost arestate în urma protestelor care au devastat centrul oraşului Dublin, aseară. Manifestanţii de extremă dreapta au distrus autobuze şi tramvaie, iar mai multe magazine au fost jefuite. Motivul: un atac care a avut loc într-un cartier de imigranţi, chiar în centrul oraşului. În faţa unei şcoli, cinci persoane, dintre care trei copii, au fost înjunghiate de un bărbat cu origini algeriene

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 20:50

Vezi și

Haosul s-a dezlănţuit la lăsarea serii, după ce s-a aflat că atacatorul care a băgat în spital 3 copii şi doi adulţi este un imigrant. Sute de manifestanţi au ieşit în centrul oraşului Dublin şi si-au vărsat furia pe tot ce le-a ieşit în cale. Tramvaie şi autobuze au fost incendiate, iar transportul public a fost suspendat. Ţinta principală a furiei au fost maşinile poliţiei.

Peste 400 de ofiţeri au fost trimişi pentru a ţine situaţia sub control, însă eforturile au fost în zadar. Martori la haosul de pe stăzile din Dublin au fost şi mai mulţi români stabiliţi în capitala irlandeză care au trimis imagini pe Fii Observator.

Martor: "Uite ce au făcut! Au dat foc la maşini, au incendiat. Au dat foc la autobuz."

După câteva ore de revoltă, oraşul arăta ca după bombardament

Pe acelaşi subiect

Martor: Uite cum au spart magazinul, nebunii! Uite, vezi? Eu aici stau, în zona asta.

După câteva ore de revoltă, oraşul arăta ca după bombardament. O româncă, angajată la un restaurant din apropierea şcolii, unde a avut loc atacul, îşi găseşte cu greu cuvintele.

Româncă stabilită în Dublin: Au început să spargă magazine, au început să spargă unul dintre cele mai faimoase mall-uri din centrul Dublinului, Arnotts se numește, și au început să fure de acolo.

În urma luptelor de stradă, 34 de persoane au fost arestate şi riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor.

Drew Harris, comisarul de poliţie: Avem de-a face cu o facțiune de huligani complet nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta.

Două persoane dintre cele cinci atacate cu un cuţit sunt în stare gravă

Liam Geraghty, purtător de cuvânt poliţie: O fată de cinci ani a fost rănită grav şi primeşte tratament medical de urgenţă la Spitalul de Copii Temple Street. O femeie, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, este, de asemenea, tratată pentru răni grave la Spitalul Mater.

Suspectul este un bărbat de aproximativ 50. Din primele informaţii, ar fi de origine alegriană, dar locuia de mulţi ani în Dublin şi avea cetăţenie irlandeză. Anchetatorii au exclus pista terorismului şi încearcă acum că stabilească dacă e vorba despre un episod psihotic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mărturia unei românce din Dublin, după prăpădul lăsat în urmă de oamenii care au protestat: "Au spart magazinul, nebunii"