Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Dublin. Maşini de poliţie, autobuze şi tramvaie, incendiate după ce 3 copii au fost înjunghiaţi lângă o şcoală

A fost o seară de foc în Dublin după ce cinci persoane, printre care şi trei copii, au fost înjunghiate în apropierea unei şcoli. Poliţia a anunţat că un suspect se află deja în arest. Sute de oameni revoltaţi au ieşit în stradă. Maşini de poliţie, autobuze şi tramvaie au fost incendiate, totul în timp ce au existat şi ciocniri violente între autorităţi şi manifestanţi. Mai mult, geamurile unor magazine au fost sparte, iar unul dintre ele chiar a fost jefuit. 

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 08:06

Vezi și

Noaptea a venit în Dublin cu o serie de revolte violente, totul după ce cinci persoane au fost înjunghiate în centrul oraşului. Tramvaie şi autobuze au fost incendiate, iar transportul public a fost suspendat.

Scene de necrezut în centrul Dublinului

Cuprinşi de teamă, românii stabiliţi în capitala irlandeză ne-au trimis pe Fii Observator un fragment din scenele petrecute la câteva sute de metri de casele lor. 

Român: Uite ce au făcut! Au dat foc la maşini, au incendiat. Au dat foc la autobuz.

Pe acelaşi subiect

Român: Uite cum au spart magazinul nebunii! Uite, vezi? Eu aici stau, în zona asta. 

Ciocniri între autorităţi şi manifestanţi

Peste 400 de ofiţeri au fost trimişi pentru a ţine situaţia sub control, însă eforturile au fost în zadar. Ciocniri violente au izbucnit între forţele de ordine şi sutele de persoane ieşite în stradă. Mai mult, o maşină de poliţie a fost cuprinsă de flăcări, în timp ce alte echipaje au fost gonite de manifestanţi. 

Unii dintre protestatari au dat iama într-un magazin sportiv de unde au furat mai multe articole vestimentare. Comisarul irlandez de poliţie a criticat dur cele întâmplate.

Un suspect a fost prins

Drew Harris, comisarul de poliţie: Avem de-a face cu o facțiune de huligani complet nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta. 

Haosul s-a dezlănţuit la câteva ore după ce trei copii şi doi adulţi au fost înjunghiaţi în apropierea unei şcoli din centrul capitalei.

Liam Geraghty, purtător de cuvânt poliţie: O fată de cinci ani a fost rănită grav şi primeşte tratament medical de urgenţă la Spitalul de Copii Temple Street. O femeie, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, este, de asemenea, tratată pentru răni grave la Spitalul Mater. 

Poliţia a anunţat că un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat şi este, de asemenea, tratat pentru răni. Motivul din spatele atacului nu este momentan cunoscut, însă autorităţile au exclus terorismul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Dublin. Maşini de poliţie, autobuze şi tramvaie, incendiate după ce 3 copii au fost înjunghiaţi lângă o şcoală