Antena Meniu Search
x

Mărturie din Infern! Colegul românului ars în Italia cu oţel topit face declaraţii cutremurătoare: "Urla de durere. Era foc peste tot!" (Video)

Accidentul de muncă teribil care a avut loc duminică dimineaţă, într-o oţelărie din Padova, a şocat opinia publică din Italia. Patru muncitori, între care un român şi un modovean, au suferit arsuri extrem de grave după ce au fost stropiţi cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade. 

Accidentul de muncă teribil care a avut loc duminică dimineaţă, într-o oţelărie din Padova, a şocat opinia publică din Italia. Patru muncitori, între care un român şi un modovean, au suferit arsuri extrem de grave după ce au fost stropiţi cu oțel lichid, topit la peste 1.300 de grade. 

Tânărul român, Marian Bratu, în vârstă de 43 de ani şi tată a 2 copii, se află în stare critică la spital, cu arsuri pe tot corpul.

Colegii celor patru muncitori, de la Oţelăriile Venete, acolo unde s-a produs tragedia, sunt astăzi în grevă protestând faţă de condiţiile de muncă din fabrici.  

Sindicatul italian al metalurgiştilor a anunţat că, de mai multe ori, ceruse ca pe traseul podului rulant să nu se afle muncitori, în timp ce sunt deplasaţi recipienţii cu metal lichid. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Degeaba, nu a fost luată nicio măsură, iar asta a dus la o nenorocire.

"Era foc peste tot!"

Gianni Gallo, coleg cu românul Marian Bratu şi cetăţeanul moldovean Sergiu Todiță, îşi aminteşte cu groază momentul în care uriaşul recipient cu oţel topit la peste 1.300 de grade s-a prăbuşit de la o înălţime de trei metri, după cedarea podului rulant care-l susţinea. 

"Păreau că se topesc sub căldura insuportabilă, nu pot uita cum i-am văzut. Bucăți de haine arse și încălțămintea, numai astea mai rămăseseră pe ei", povesteşte Gallo pentru Blitz Quotidiano.

"A fost ca un cutremur, s-a auzit un vuiet care m-a ridicat practic de la sol, mi-a fugit pământul de sub picioare. S-a auzit un zgomot puternic și era foc peste tot. Eu eram sus, la nivelul recipientului, ceilalți erau jos și m-am repezit pe scări, spre ei, să îi ajut. În timp ce fugeam m-am trezit în fața lui Todiță, care era tot ars și cerea ajutor, iar el a mai găsit puterea să-mi spună că celălalt coleg, Marian Bratu, rămăsese jos. 

‘E și Bratu jos, ajută-l…‘,  mi-a zis. După ce l-am dus pe Todiță la infirmerie, m-am întors. Cu un alt coleg, nu-mi amintesc cu cine, l-am găsit și pe Bratu. L-am ridicat de sub brațe și l-am dus la infirmerie. Între timp, medicii de la SUEM, la telefon cu compania, ne-au sfătuit să-i punem sub dușuri și am făcut-o. Urlau de durere", continuă italianul.

Gianni Gallo spune că nu va uita niciodată cum şi-a văzut colegii.

Despre starea românului şi a cetăţeanului din Republica Moldova, medicii din Peninsulă spun că va ma dura ceva timp până vor putea evalua şansele de supraviețuire.

Deocamdată, prognositcul este rezervat având în vedere complicaţiile care pot interveni oricând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mărturie din Infern! Colegul românului ars în Italia cu oţel topit face declaraţii cutremurătoare: "Urla de durere. Era foc peste tot!" (Video)