Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre susţine că dacă va fi închis în România, va fi ucis în închisoare

Radu Mazăre pare că nu şi-a găsit scăparea în Madagascar.

Vezi și

Radu Mazăre pare că nu şi-a găsit scăparea în Madagascar. Consulul onorific al republicii la Bucureşti susţine ca fostul edil al Constanţei nu are nicio şansă să obţină azil politic. Motivul ar fi simplu, în Madagascar aşa ceva nu există. În plus, cei de-acolo nu ar avea nicio intenţie să-l protejeze pe afacerist.

Când a descoperit Madagascarul, Radu Mazăre era un primar fericit fără prea multe probleme penale, vedetă în comunitate şi vânat în intimitate. Astăzi, fostul edil speră ca insula africană să-l scape de chinul din arestul românesc. 

Serge Rameau, consulul onorific al Madagasacar în România: "Spune că dacă va fi închis în România va fi omorât, o să moară în închisoare, o să-şi piardă viaţa."

Consulul onorfic al Replublicii Madagascar la Bucureşti povesteşte că Radu Mazăre a plecat din ţară cu ajutorul iubitei lui, Roxana. Aceeaşi care i-a fost alături câtă vreme a fost arestat preventiv: "A trimis pe cineva, pe iubita lui, cu un dosar la ambasada de la Roma ca să ceară o viză de expatriere. Şi-a produs un paşaport care a fost eliberat pe 12 decembrie, un cazier judiciar fără nicio condamnare."

Cu un contract de muncă activ la resortul pe care chiar el l-a construit pe o plajă din nordul insulei şi nerecunoscut de italieni, Mazăre a obţinut viza fără probleme. Are însă 30 de zile la dispoziţie să obţină un permis de şedere, până la expirarea documentului. Altfel, va fi expulzat. Nicio şansă să obţină azilul politic pe care şi-l doreşte, susţine diplomatul: "Nu s-a întâmplat ca cineva să ceară aşa ceva, niciodată. Madagascar este o ţară de drept, nu are de ce să protejeze pe nimeni." 

Astăzi, la Curtea Supremă, la dezbaterile într-unul dintre cele patru procese, judecătorii nu au luat în discuţie şi mandatul de arestare în lipsă cerut de procurori. Mazăre poate fi adus forţat acasă în baza unui tratat de extrădare încheiat între Madagascar şi Uniunea Europeană. La instanţă a fost aşteptat şi fratele fostului edil care a a transmis că se află, surpriză, tot în Madagascar, dar în vacanţă,  şi că se va întoarce în ţară peste câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Radu Mazăre susţine că dacă va fi închis în România, va fi ucis în închisoare