Antena Meniu Search
x

Masacru în Paris: În 2005, Chérif Kouachi, fan al rapului, a apărut într-un reportaj televizat

Cherif Kouachi, unul dintre presupușii autori ai atacului comis miercuri contra publicației Charlie Hebdo și soldat cu 12 morți, a apărut în 2005 într-un reportaj televizat în emisiunea 'Pieces a conviction', transmisă de postul de televiziune France 3

Cherif Kouachi, unul dintre presupușii autori ai atacului comis miercuri contra publicației Charlie Hebdo și soldat cu 12 morți, a apărut în 2005 într-un reportaj televizat în emisiunea 'Pieces a conviction', transmisă de postul de televiziune France 3

'2004: Cherif are aceleași vise ca mulți tineri din cartier. Este un fan al rapului, mult mai dispus să se bucure de viață și de tinere fete decât să meargă la moschee', se arăta în emisiunea difuzată în 2005 de postul de televiziune menționat.

Emisiunea respectivă a intrat în atenția unei filiere de recrutare de jihadiști, numită Buttes-Chaumont (după numele parcului omonim din capitala franceză) și condusă de Farid Benyettou, un imam din arondismentul XIX din Paris. Filiera permitea trimiterea de jihadiști în Irak pentru a se alătura ramurii irakiene a Al-Qaida, condusă în acea vreme de Abou Mussab al-Zarkaoui.

Întâlnirea cu Benyettou a schimbat practic cursul vieții lui Chérif Kouachi.

Arestat chiar înainte de a se îmbarca cu destinația Siria, apoi Irak, Chérif Kouachi a fost judecat în 2008 și condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Doi ani mai târziu, numele lui a fost citat într-o încercare de a obține evadarea din închisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului Islamic Armat Algerian (GIA), condamnat în 2002 la închisoare pe viață pentru comiterea unui atentat în stația de metrou Musée d'Orsay din Paris în octombrie 1995, soldată cu 30 de răniți.

Cherif Kouachi era suspectat îndeosebi că ar fi un apropiat al unei alte figuri a islamului radical francez, Djamel Beghal, care a executat o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru pregătirea de atentate. Kouachi este suspectat că a participat la antrenamente cu Beghal. Deși a fost inculpat în acest dosar, el a scăpat de urmărirea penală.

Vezi toate informațiile despre atentatele de la Paris: http://observator.tv/articole-despre/atentat+in+paris/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Masacru în Paris: În 2005, Chérif Kouachi, fan al rapului, a apărut într-un reportaj televizat