Antena Meniu Search
x

Video Masacrul din Bucha are urmări grave pentru Rusia: urmează al cincilea val de sancţiuni, cel mai dur de până acum

Masacrul de la Bucha aduce un nou set de sancţiuni Rusiei! Este al cincilea şi va fi cel mai dur de până acum, pentru că implică atât băncile, cât şi exporturile de cărbune. Se discuta inclusiv despre sanctionarea individuala a fiicelor lui Vladimir Putin, Katerina si Maria. Si SUA vor anunţa noi măsuri.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 09:04

Vezi și

Anunţul care dă fiori Moscovei a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene. "Ne propunem să ducem sancțiunile cu un pas mai departe. Le vom face mai ample și mai dure, astfel încât să afecteze şi mai mult economia Rusiei", a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Al cincilea pachet de sancţiuni prevede interzicerea importului de cărbune rusesc şi excluderea de pe pieţele financiare a patru mari bănci, inclusiv a celei de-a doua, ca mărime, din Rusia. Navele ruseşti nu vor mai avea acces în porturile Uniunii Europene şi nici transportatorii ruşi şi bieloruşi pe şoselele comunitare. Exportul de semiconductori şi maşini unelte de ultimă generaţie către Rusia va fi interzis, ca şi importul de lemn, ciment, alcool şi peşte. Ursula von der Leyen se va deplasa în zilele următoare la Kiev, împreună cu reprezentantul Uniunii pentru politică externă, Josep Borrell, într-un gest concret de solidaritate cu Ucraina.

Casa Albă nu a dorit să precizeze dacă printre cei vizaţi se află şi fiicele lui Vladimir Putin

Statele Unite anunţă, de asemenea, noi sancţiuni în coordonare cu G7 mari puteri economice occidentale. Rusia nu îşi mai poate achita datoria externă scadentă din fondurile pe care le deţine în băncile americane, ci doar din propriile resurse financiare. Noi sancţiuni specifice vor fi impuse unor bănci şi companii de stat din Rusia, unor demnitari de la Kremlin şi familiilor lor. Casa Albă nu a dorit să precizeze dacă printre cei vizaţi se află şi fiicele lui Vladimir Putin. La rândul său, Putin susţine că poate riposta şi el cu sancţiuni, dacă situaţia o cere. Preşedintele Rusiei este nemulţumit şi de faptul că Gazprom Germania a trecut sub controlul autorităţilor de la Berlin.

"Asistăm la o nouă încercare a partenerilor noștri de a-și transfera propriile greșeli din sfera economiei și energiei asupra Rusiei și de a rezolva problemele emergente pe cheltuiala noastră. Mai mult, auzim declarații oficiale despre posibila naționalizare a unora dintre bunurile noastre. Dar asta ar duce lucrurile prea departe! Nimeni să nu uite că aceasta este o armă cu două tăișuri", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Preşedintele Zelenski consideră că atrocităţile comise de Rusia justifică sancţiuni şi mai dure. Şi mai ales oprirea importului de gaz şi petrol, o decizie pe care europenii încă ezită să o ia. "Dacă, după toate acestea, ţările din UE vor continua să cumpere energie din Rusia ca de obicei, atunci soarta politică a anumitor lideri (europeni) nu va mai evolua ca de obicei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. În mod previzibil, China face opinie separată atunci când vine vorba despre sancţiunile impuse Rusiei. Lovitura cea mai puternică vine din partea Ungariei, care - deşi este membră NATO şi a Uniunii Europene - discută cu Gazprom pentru a plăti gazele importate din Rusia în ruble, aşa cum a solicitat Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Masacrul din Bucha are urmări grave pentru Rusia: urmează al cincilea val de sancţiuni, cel mai dur de până acum