Antena Meniu Search
x

Masacrul de la şcoala din Belgrad, plănuit de elevul de 14 ani timp de o lună. Avea o "listă neagră" a victimelor

Masacru la o şcoală din Belgrad. Elevul de clasa a VII-a care a ucis, miercuri, opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa îşi planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu potenţiale victime şi a sunat chiar el la poliţie să anunţe nenorocirea. Totul a durat în jur de cinci minute, timp în care elevul a tras în jur de 20 de focuri de armă. El a fost găsit şi arestat în curtea şcolii, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă, relatează cotidianul Blic.

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 16:28

Atacul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, la şcoala elementară "Vladislav Ribnikar" din cartierul Vračar, o zonă selectă din Belgrad, unde se află mai multe ambasade şi muzee. Băiatul de 14 ani a venit la şcoală cu pistolul tatălui său şi a deschis focul. Opt copii şi un agent de securitate au fost ucişi, iar şase elevi şi un profesor al şcolii respective au fost răniţi şi sunt în prezent spitalizaţi.

Cine e autorul atacului armat de la şcoala din Belgrad. "Lista neagră" a victimelor

Minorul de 14 ani a sunat apoi la poliţie la ora 08:42 şi a spus că şi-a ucis colegii. El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei. Veselin Milić, şeful Poliţiei din Belgrad, a anunţat că băiatul se numeşte Kosta Kecmanović.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază, autorităţile au anunţat că băiatul şi-a planificat atacul cu o lună înainte. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mărturii cutremurătoare după masacru

La conferinţa de presă, ministrul Sănătăţii, Danica Grujičić, care este de profesie medic, a vorbit cu greutate, copleşită de emoţie, cu vocea tremurând şi ochii plini de lacrimi. Ea a anunţat că unul dintre răniţi, o fată, care a fost împuşcată în cap, este în stare critică şi a subliniat că este nevoie acum de mult sprijin psihologic pentru supravieţuitori, martori, părinţi.

Ministrul Educaţiei, Marko Ružić, a anunţat că a fost luată decizia de a declara trei zile de doliu, între 5 şi 7 mai, relatează news.ro. Cursurile au fost anulate în toate şcolile din Belgrad miercuri după-amiază, iar joi dimineaţă vor începe cu un minut de reculegere.

Institutul de Transfuzie Sanguină a invitat toţi donatorii voluntari care au grupa de sânge zero negativ să doneze sânge, necesar pentru operaţia copiilor răniţi în masacru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Masacrul de la şcoala din Belgrad, plănuit de elevul de 14 ani timp de o lună. Avea o "listă neagră" a victimelor