Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Măsuri extreme în Cuba, după ce o pană de curent a paralizat economia. E cea mai gravă criză din istoria recentă

Cuba nu are energie electrică începând de vineri. Țara se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa recentă. Autoritățile au luat măsuri extreme, dar nu au reușit încă să repornească sistemul național.

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 16:49

Havana Cuba Măsuri extreme în Cuba, după ce o pană de curent a paralizat economia. E cea mai gravă criză din istoria recentă - Profimedia Images

Pana de curent care a afectat întreaga țară a apărut vineri. Asta după ce joi guvernul anunțase măsuri drastice pentru reducerea consumului de energie, potrivit Sky News.

Ministerul Energiei din Cuba a explicat că întreruperea uriașă a fost cauzată de o defecțiune la centrala termoelectrică din Matanzas, la est de Havana.

Prim-ministrul Manuel Marrero Cruz s-a adresat națiunii și a recunoscut gravitatea situației spunând că activitatea economică este paralizată.

Articolul continuă după reclamă

Pană de curent în Cuba. Autoritățile au luat măsuri extreme

Au închis toate activitățile care nu sunt esențiale, inclusiv școlile, cluburile și unitățile culturale. De asemenea, la serviciu sunt chemați doar cei implicați în activități esențiale. Măsurile vor fi în vigoare cel puțin până luni.

Președintele Miguel Díaz-Canel a dat vina pe embargoul comercial al SUA care ar limita "capacitatea țării de a importa combustibil".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri externe » Măsuri extreme în Cuba, după ce o pană de curent a paralizat economia. E cea mai gravă criză din istoria recentă