Antena Meniu Search
x

MĂSURI RADICALE luate de autorităţi după tentativa de lovitură de stat: 9.000 de oficiali suspendaţi şi 6.000 de oameni reţinuţi

Ministerul turc de Interne a suspendat din funcţie 8.777 de oficiali, printre care 30 de guvernatori de provincii şi 47 de guvernatori de districte, în urma tentativei de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ministerul turc de Interne a suspendat din funcţie 8.777 de oficiali, printre care 30 de guvernatori de provincii şi 47 de guvernatori de districte, în urma tentativei de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Printre cei suspendaţi se mai numără 7.899 de ofiţeri de poliţie şi 614 ofiţeri din Jandarmerie.

O listă cu personalul suspendat a fost trimisă şefilor unităţilor de poliţie din fiecare provincie.

Ofiţerii de poliţie suspendaţi au fost chemaţi la secţiile lor în cursul nopţii de duminică spre luni, pentru a-şi preda armele şi legitimaţiile.

În paralel, autorităţile turce au anunţat că au reţinut în total 103 generali şi amirali după tentativa de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cel puţin 6.000 de oameni au fost reţinuţi în legătură cu tentativa eşuată de lovitură de stat din Turcia, a anunţat Ministerul turc de Justiţie. Printre ei se numără comandantul Armatei a II-a, care se ocupă de protecţia graniţelor ţării cu Irakul, Iranul şi Siria, consilierul şef al lui Erdogan pe probleme militare, dar şi comandantul bazei aeriene Incirlik, folosită de trupele SUA.

Acţiunile de represiune au vizat şi sistemul judiciar. Aproape 3.000 de procurori şi judecători, inclusiv cinci de la Curtea Supremă, au fost demişi, fiind suspectaţi de legături cu clericul Fethullah Gulen. Dintre ei, zece membri ai Consiliului Suprem al Magistraţilor şi doi membri ai Curţii Constituţionale au fost reţinuţi deja.

Peste 290 de persoane, inclusiv aproximativ 100 de pucişti, au fost ucise, iar alte peste 1.400 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat militară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » MĂSURI RADICALE luate de autorităţi după tentativa de lovitură de stat: 9.000 de oficiali suspendaţi şi 6.000 de oameni reţinuţi