Antena Meniu Search
x

Video Matteo Salvini, acuzat de sechestrare. Actorul Richard Gere va depune mărturie în procesul fostului vicepremier italian

La Palermo a început procesul fostului vicepremier italian Matteo Salvini, liderul formaţiunii radicale de dreapta Liga. El este acuzat de sechestrare după ce, în 2019, când era ministru de Interne, a interzis acostarea unei nave cu 147 migranţi salvaţi de pe Marea Mediterană.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 11:11

Vezi și

Aceştia au rămas pe navă 19 zile, în condiţii inumane, până când li s-a permis totuşi să debarce. Alături de un fost premier şi alţi oameni politici, va depune mărturie şi Richard Gere care a vizitat atunci nava, din solidaritate cu migranţii. Salvini susţine că şi-a făcut doar datoria de a apăra graniţele Italiei.

"Cât de serios poate fi un proces în care Richard Gere vine de la Hollywood ca să mă acuze?", a întrebat el, ironic.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul vicepremier riscă 15 ani de închisoare şi interdicţia de a mai candida. Dar procedura va fi foarte îndelungată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Matteo Salvini, acuzat de sechestrare. Actorul Richard Gere va depune mărturie în procesul fostului vicepremier italian