Antena Meniu Search
x

Mecanic de locomotivă, amendat cu 50 de cenţi pentru o întârziere de un minut, în Japonia. Bărbatul a dat compania în judecată

Un mecanic de locomotivă din Japonia a decis să dea compania pentru care lucrează în judecată după ce i s-au retras din salariu 50 de cenţi, după ce a provocat o întârziere de un minut a trenului pe care îl conducea.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 17:09

Mecanicul a dat în judecată compania pentru că i-a tăiat din salariu
Mecanicul a dat în judecată compania pentru că i-a tăiat din salariu - Profimedia

Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce în urma unei confuzii de serviciu din iunie 2020 a cauzat o întârziere de un minut al traficului feroviar. Acesta susţine însă că acest lucru nu a influenţat în niciun fel traficul feroviar în ziua respectivă. Angajatul solicită despăgubiri de peste 19.000 de dolari daune pentru suferinţa psihică ce a fost cauzată de decizia superiorilor, scrie BBC.

Amendat pentru că a întârziat un minut

Potrivit presei locale din Japonia, conductorul ar fi trebui să plece spre gara Okayama, dar a ajuns la un alt peron decât cel unde se afla colegul care îl aştepta pentru schimbarea turei. Până şi-a dat seama de greşeală şi s-a îndreptat spre peronul corect, transferul dintre cei doi mecanici a durat două minute, ceea ce a provocat în final o întârziere de un minut la plecarea trenului. 

Transportul feroviar din Japonia este cunoscut pentru fiabilitatea sa. În 2017, o companie feroviară şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a părăsit o gară cu o întârziere de 20 de secunde. Totodată, dacă un tren a întârziat cu mai mult de cinci minute, călătorilor li se eliberează un certificat pe care îl pot folosi drept scuză pentru întârziere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mecanic de locomotivă, amendat cu 50 de cenţi pentru o întârziere de un minut, în Japonia. Bărbatul a dat compania în judecată