Antena Meniu Search
x

Meciul amical de fotbal Germania - Olanda, amânat din cauza unui posibil atentat

După atacurile teroriste de la Paris, autorităţile preferă să nu-şi asume niciun risc şi reacţionează la orice alertă de securitate. Meciul amical de fotbal Germania - Olanda, la care urma să asiste şi cancelarul Angela Merkel, a fost anulat în ultimul moment deoarece erau indicii că se plănuia un atentat.

Vezi și

  După atacurile teroriste de la Paris, autorităţile preferă să nu-şi asume niciun risc şi reacţionează la orice alertă de securitate. Meciul amical de fotbal Germania - Olanda, la care urma să asiste şi cancelarul Angela Merkel, a fost anulat în ultimul moment deoarece erau indicii că se plănuia un atentat. Din fericire, alarma s-a dovedit falsă. La Londra, în schimb, partida Anglia - Franţa s-a desfăşurat fără incidente şi a prilejuit o emoţionantă manifestaţie de solidaritate.

Publicul începuse, deja, să ocupe tribunele stadionului din Hanovra când a primit vestea că meciul Germania - Olanda fusese anulat. Arena a fost evacuată fără incidente.

Autobuzele celor două echipe, deja în drum spre stadion, au făcut cale întoarsă. Nu a mai ajuns în loja oficială nici cancelarul Angela Merkel, care urma să fie însoţită de vicecancelar şi alţi miniştri. S-au întors acasă şi doi demnitari olandezi, invitaţi la meci.

Pentru a justifica decizia, poliţia a vorbit doar de "indicii specifice că se pregătea un atac cu explozivi". Geniştii au început controlul stadionului iar un jurnalist s-a grăbit chiar să anunţe că s-ar fi găsit o bombă ascunsă într-o valiză. Din fericire, informaţia era falsă.

Pentru naţionala Germaniei, era a doua ameninţare teroristă în doar câteva zile. Atacurile de la Paris au început când trei sinucigaşi şi-au detonat bombele chiar lângă Stade de France, în timpul meciului Franţa - Germania. Ieri, şi echipa Franţei a jucat un meci amical, cu Anglia, pe stadionul Wembley. Înaintea loviturii de începere, jucătorii şi cei 80.000 de spectatori şi-au exprimat într-un glas solidaritatea cu Franţa lovită de terorism.

Cei prezenţi, între care se afla şi prinţul William, au păstrat un moment de reculegere pentru victimele de la Paris. Anglia a învins cu doi la zero dar rezultatul a contat mai puţin decât afirmarea voinţei de a rezista, uniţi, în faţa terorismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Meciul amical de fotbal Germania - Olanda, amânat din cauza unui posibil atentat