Antena Meniu Search
x

Video Medic român din Valencia, despre incendiul devastator: "Unii dintre locatari nu sunt localizabili"

Imagini înfiorătoare filmate ieri în oraşul spaniol Valencia. Cel puţin patru oameni au murit şi zeci de persoane au fost rănite după ce un incendiu devastator a cuprins două blocuri de locuinţe. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 13:58

Vezi și

Sunt şi zeci de oameni daţi dispăruţi iar bilanţul este la acest moment unul provizoriu. Focul a pornit de la etajul patru al unuia dintre blocuri, într-un apartament în care nu era nimeni în acel moment. În doar 10 minute, ambele clădiri rezidenţiale s-au aprins ca o torţă. 

"Unii dintre locatari nu sunt localizabili"

Nu mai puţin de 20 de echipaje de pompieri au fost chemate la intervenţie. Incendiul a făcut victime şi printre salvatori. Patru pompieri au fost răniţi. Primarul orașului Valencia a declarat trei zile de doliu în oraș.

Evident, este anchetă acolo. Una dintre cele mai importante întrebări este de ce flăcările s-au extins atât de rapid. Specialiştii spun că de vină ar fi faptul că anveloparea clădirii s-a făcut cu plăci de aluminiu şi spumă poliuretanică. Acestea sunt foarte inflamabile

Pe acelaşi subiect

Complexul a fost construit în anul 2000 şi are în total 138 de apartamente în care locuiesc aproximativ 450 de oameni. Nu ştim deocamdată dacă erau şi români printre ei. Ce ştim clar în acest moment este că administratorul clădirii este o româncă. Iată şi declaraţia unui medic român din Valencia. 

Martor: Din primul moment s-a propagat focul prin ferestre, pe faţadă, flăcările ieşeau pe toate părţile, iar balconul a fost înghiţit în totalitate. 

Cristian Boteanu, medic în Valencia: Se zvoneşte că unii dintre locatari nu sunt localizabili, sunt încă semne de întrebare dacă au devenit victime sau erau în alte locuri se pare că datorită materialelor cu care s-a construit faţada blocului, s-a extins foarte repede şi la restul clădirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Medic român din Valencia, despre incendiul devastator: "Unii dintre locatari nu sunt localizabili"